Dit zijn de opstellingen in de eerste halve finales van de EL

29 april 2021, 19:55   Bijgewerkt: 29 april 2021, 20:18

Rick Karsdorp is vanavond de enige Nederlander die aan de aftrap staat van de halve finales van de Europa League. Met zijn AS Roma, dat in de vorige ronde te sterk was voor Ajax, neemt hij het op tegen Manchester United. Daar begint Donny van de Beek vanavond weer op de bank.

Bij Roma staat Chris Smalling opnieuw in de basis. Afgelopen weekend keerde de voormalig speler van de tegenstander van vanavond terug na wekenlang blessureleed. Hij miste onder meer de wedstrijden tegen Ajax. Ook Leonardo Spinazzola staat voor het eerst sinds zijn blessure weer aan de aftrap. Grote namen als Edin Dzeko en Henrikh Mkhitaryan vullen de basis verder aan, terwijl Pedro Rodriguez, Riccardo Calafiori, Nicolo Zaniolo en Stephan El Shaaraway wegens blessures nog altijd ontbreken.

Bij de thuisploeg dus geen Van de Beek in de basis, ondanks zijn goede invalbeurt in de vorige Europa League-wedstrijd tegen Granada. Het middenveld bestaat uit Fred, Bruno Fernandes en Scott McTominay, waarvan laatstgenoemde tegen Granada ontbrak wegens een schorsing. Dat gold ook voor Harry Maguire en Luke Shaw, die eveneens terugkeren. Anthony Martial en Phil Jones ontbreken nog door blessures, terwijl Marcus Rashford wel op tijd fit is. Edinson Cavani is vanavond de spits. 

De andere halve finale gaat tussen Villarreal en Arsenal. Bij de bezoekers maakt Martin Ødegaard zijn rentree in de basis na een kleine maand afwezigheid door een blessure. Ook Pierre-Emerick Aubameyang is terug na zijn ziekte, maar hij begint nog op de bank. Pepe staat vanavond in de punt van de Arsenal-voorhoede.

Opstellingen:

 

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw; McTominay, Fred; Rashford, Fernandes, Pogba; Cavani

AS Roma: Pau Lopez; Smalling, Cristante, Ibanez; Karsdorp, Diawara, Veretout, Spinazzola; Pellegrini, Mkhitaryan; Dzeko

Villarreal: Rulli; Foyth, Albiol, Torres, Alfonso Pedraza; Parejo, Capoue, Trigueros; Moreno, Alcacer, Chukwueze

Arsenal: Leno; Chambers, Holding, Mari; Xhaka, Partey, Ceballos; Saka, Ødegaard, Smith Rowe; Pepe

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen