Steijn gewoon op de bank bij NAC na tripje naar Ibiza

29 april 2021 – Maurice Steijn is maandagavond gewoon van de partij als zijn NAC Breda het opneemt tegen NEC Nijmegen. De 47-jarige oefenmeester verbleef afgelopen week echter in Spanje en moet dus eigenlijk vijf tot tien dagen in quarantaine. Volgens NAC is er overleg geweest met de KNVB en mag Steijn zijn werkzaamheden als hoofdtrainer direct vervolgen.

Steijn gewoon op de bank bij NAC na tripje naar Ibiza

Steijn zat deze week op Ibiza om daar een aantal zaken te regelen. Daar reisde hij vorig weekend na de 1-2 nederlaag tegen Excelsior heen. Volgens zijn werkgever moest de Hagenaar daar fysiek bij aanwezig zijn. Steijn liet het Spaanse eiland afgelopen zomer plotseling achter zich om bij NAC aan de slag te gaan als opvolger van de ontslagen Peter Hyballa.

NAC heeft volgens Voetbal International contact gehad met de KNVB en daaruit is gebleken dat Steijn meteen weer aan de slag kan. Terwijl de overheid aanraadt om minimaal vijf dagen in quarantaine te gaan, doet de coach dat dus niet. Naar verluidt is Steijn op Ibiza iedere dag getest en dat gaat de komende dagen ook veelvuldig gebeuren.

Lees ook: Spanje-trip Steijn houdt gemoederen bij NAC bezig

De trainingen van de Bredanaars stonden deze week onder leiding van assitent Edwin de Graaf. Maandag wacht om 20.00 uur de belangrijke wedstrijd tegen NEC en dan zal Steijn dus weer op de bank plaatsnemen. NAC is de huidige nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie en moet zich richten op de nacompetitie. Via die weg hopen de Brabanders de Eredivisie te bereiken.

Lees ook: Lokhoff over Ibiza-reis Steijn: "Kon niks aan veranderd worden"

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd