Weggestuurde Koeman ziet Barça koppositie mislopen

29 april 2021, 23:14

FC Barcelona heeft donderdagmiddag de kans om de koppositie te veroveren laten liggen. Lange tijd leek er niks aan de hand voor de ploeg van Ronald Koeman, die met 1-0 aan de leiding ging, maar in het laatste halfuur volgde een 'PSG-scenario' waarin Barça het uit handen gaf. Granada kwam terug tot 1-2, waarbij Koeman zelf met rood werd weggestuurd.

Het kan een ongekend seizoen worden voor FC Barcelona. De ploeg maakte in de eerste seizoenshelft geen enkele aanspraak op deelname aan de titelrace, maar zette rond de jaarwisseling een enorme inhaalrace in. Daartegenover leek koploper Atlético Madrid in hoog tempo op het kampioenschap af te stormen, maar begon de motor plots te haperen. Het leidde tot een situatie waarin de top vier - gecompleteerd door Real Madrid en Sevilla - plots zeer dicht bij elkaar stond. En Barça vanavond in het inhaalduel tegen Granada de koppositie over kon nemen.

Met die missie begon de ploeg van Ronald Koeman dan ook goed aan het duel. Na iets meer dan twintig minuten kwam het op voorsprong dankzij een schitterende combinatie van de voorhoede, gevormd door Antoine Griezmann en Lionel Messi. Het was de Fransman die de bal van Messi ontving, open draaide en weer teruggaf, waarna de Argentijn vanuit een lastige hoek kon afmaken: 1-0. Kort daarna was Messi ook dicht bij zijn tweede na een goede bal van Sergio Busquets, maar dit keer schoot hij net naast.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Koeman, maar in het laatste halfuur gaf het de wedstrijd plots volledig uit handen. Dat begon bij een lange bal die terecht kwam bij Darwin Machis. De linksbuiten schoof beheerst onder Marc-André ter Stegen door en zette Granada op gelijke hoogte. Niet veel later volgde de tweede tegenslag voor Barça; Koeman zou kritiek hebben geuit op de leiding en werd met rood van het veld gestuurd. Hij moest zijn ploeg vanaf de verder lege tribune aansturen.

Vanaf daar zag de trainer hoe zijn ploeg de wedstrijd verder uit handen gaf. Zo'n tien minuten voor tijd dook Piqué onder de bal door en had de 39-jarige Jorge Molina alle ruimte om binnen te koppen. Het wedstrijdverloop deed zeer denken aan het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Manchester City van een dag eerder, waar de thuisploeg alles onder controle had, maar in het laatste halfuur alles weggaf. Ook Barça kwam deze tegenslag niet meer te boven. Het verloor met 1-2, waardoor Atlético voorlopig koploper blijft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen