Bruggink over Bakker: "Ik denk dat De Boer hem in de gaten houdt"

29 april 2021, 22:30

Arnold Bruggink zou er niet van opkijken als Mitchel Bakker komende zomer met Oranje meegaat naar het EK. De linkervleugelverdediger maakt geregeld zijn opwachting bij Paris Saint-Germain en speelde ook in de halve finale van de Champions League tegen Manchester City. Bruggink looft ook de gedurfde keuze van Bakker om vroeg naar het buitenland te gaan.

"Wij denken hier altijd op de Nederlandse manier", vertelt Bruggink in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Een carrière moet netjes via de gebaande wegen gaan. Maar in het buitenland wordt er heel anders naar voetbal gekeken. Wij kijken in Nederland vaak naar wat spelers niet kunnen, maar als het voor iemand ergens anders beter op z'n plek valt, kun je soms meer dan je denkt."

Bakker komt vooralsnog uit bij Jong Oranje, maar Bruggink ziet het grote Oranje ook als serieuze optie. "Je hebt ook Owen Wijndal die stappen maakt. We zien hem elke week spelen. Maar ik denk dat Frank de Boer Bakker goed in de gaten houdt. Het zou gek zijn als aan hem voorbij wordt gegaan richting het EK", oppert de oud-speler van onder meer FC Twente en PSV, die bijval krijgt van Adri van Tiggelen.

"Als je bij zo'n ploeg wordt opgesteld in de halve finale van de Champions League, moet je het ook in het Nederlands elftal kunnen redden", aldus de 56-voudig international, die in Bakker veel potentie ziet. Van Tiggelen speelde zelf als linksback bij onder meer Sparta Rotterdam en RSC Anderlecht. "Hij heeft alles wat nodig is om te slagen: voetballende kwaliteiten, loopvermogen en hij schuwt de duels niet."

Bakker staat sinds de zomer van 2019 onder contract bij PSG, dat hem transfervrij overnam van Ajax. De linkspoot speelde slechts twee wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Dit seizoen is de jeugdinternational een vaste naam in de wedstrijdselectie van de Parijzenaars. Bakker mocht 25 keer opdraven in de Ligue 1 en speelde ook negen keer mee in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen