Arsenal in leven na duel met twee gezichten bij Villarreal

29 april 2021 – Villarreal heeft donderdagavond verzuimd om het tweeluik met Arsenal al in de eerste wedstrijd te beslissen. De Spanjaarden wonnen wel met 2-1, maar hadden het zichzelf veel makkelijker kunnen maken. Tot de 73e minuut stond het namelijk nog met 2-0 voor en speelde het met een man meer.

Arsenal in leven na duel met twee gezichten bij Villarreal

In alle opzichten leek het Villarreal te zijn dat al een grote stap richting de finale kon zetten. Het was de enige ploeg die echt gevaarlijk kon worden, wat al na vijf minuten in een doelpunt resulteerde. Samuel Chukwueze dribbelde de zestien in en speelde de bal eigenlijk te ver voor zich uit, maar met wat geluk belandde deze voor de voeten van Manuel Trigueros. De Spanjaard haalde in een keer uit en schoot in de verre hoek de 1-0 binnen.

Ook de 2-0 zou nog voor rust volgen. Na een halfuur was het verdediger Raúl Albiol, die de bal uit een hoekschop via Gerard Moreno voor de voeten kreeg en scoorde. Het was pas de tweede doelpoging van de thuisploeg, al had Arsenal zelf ook weinig in te brengen. Als Villarreal dit door kon zetten, had het in de uitwedstrijd weinig te vrezen. 

De kansen dat de ploeg in de tweede helft door kon gaan waar het de eerste helft geëindigd was, werden na een klein half uur vergroot. Daniel Ceballos, de enige speler van Arsenal die al geel had, stapte per ongeluk op de voet van zijn tegenstander en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. The Gunners moesten door met tien man en de wedstrijd leek gespeeld.

Toch kantelde het duel na dat moment juist de andere kant op. Dat begon met een makkelijk gegeven strafschop voor Arsenal, die door Nicolas Pépé dwars door het midden binnen werd geschoten. Nog steeds kon Villarreal de wedstrijd gewoon uitspelen, maar middenvelder Étienne Capoue bracht zijn ploeg verder in de problemen. Hij pakte een oliedomme tweede gele kaart, waarbij hij overigens ook zelf geblesseerd raakte. De Fransman werd van het veld gedragen en ook Villarreal moest met tien man verder.

In de slotfase was de meeste dreiging weer van de thuisploeg, maar echt gevaarlijk werd het ook niet. Arsenal hoopte zelf nog iets te kunnen forceren met het inbrengen van Pierre-Emerick Aubameyang, die zijn eerste minuten maakte nadat hij vorige maand malaria opliep. De spits kreeg nog een kansje, maar vanuit de moeilijke hoek wist hij Geronimo Rulli niet te passeren. Arsenal verloor met 2-1, maar is door het uitdoelpunt zeker nog niet uitgeschakeld.

UEFA Europa League

gerelateerd