United zet Roma na rust te kijk en staat met een been in finale

29 april 2021, 23:10

Manchester United gaat zich eind mei zo goed als zeker melden in de finale van de Europa League. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer rekende in eigen stadion overtuigend af met AS Roma. In de tweede helft draaiden de Engelsen een 1-2 ruststand aan de hand van uitblinker Bruno Fernandes om in een klinkende 6-2 overwinning.

De Nederlandse inbreng aan de aftrap bleef beperkt tot Rick Karsdorp. De ex-Feyenoorder speelde de return tegen Ajax ook mee en kreeg in Engeland opnieuw het vertrouwen van trainer Paulo Fonseca, die de eerste helft met een dubbel gevoel afsloot. De oefenmeester zag namelijk liefst drie basisspelers voor de rust al geblesseerd afhaken. Jordan Veretout werd al na drie minuten gewisseld en werd daarna gevolgd door doelman Pau López en Leonardo Spinazzola.

Tussen alle blessurebehandelingen door werd er natuurlijk ook gewoon gevoetbald op Old Trafford, waar de gastheer vroeg op voorsprong kwam. Een schitterende aanval belandde via Paul Pogba en Edinson Cavani bij Bruno Fernandes, die met een fraai wippertje voor de 1-0 zorgde. Roma sloeg vervolgens hard toe. Na een handsbal van Pogba benutte Lorenzo Pellegrini een strafschop en op aangeven van de aanvoerder frommelde Edin Dzeko zelfs de 1-2 achter doelman David de Gea.

De bezoekers uit Rome gingen dus met een goed gevoel aan de thee. Die blijdschap was na de rust echter van zeer korte duur. Dit keer waren de rollen omgedraaid en werd Cavani bediend door Fernandes. De Uruguyaan liet inval-doelman Antonio Mirante kansloos met een harde knal in de bovenhoek. Roma had amper iets in de melk te brokkelen in het tweede bedrijf en werd na de gelijkmaker direct weer bij de strot gepakt door United.

Dat leverde in elf minuten tijd liefst drie doelpunten van de thuisploeg op. Cavani profiteerde van een foutje van Mirante, die een schuiver van Aaron Wan-Bissaka niet onder controle kreeg. Daarna ging de bal ook voor United op de stip na een ongelukkige overtreding van Chris Smalling. Fernandes liet dat buitenkansje niet onbenut en sloeg even later nogmaals doe. Bij de 5-2 was hij echter niet de maker, maar fungeerde hij als aangever. Pogba kopte uitstekend binnen na de scherp aangesneden voorzet.

In de slotfase lagen er nog mogelijkheden op meer doelpunten voor United en invaller Mason Greenwood deed op de valreep ook nog een duit in het zakje. Volgende week donderdag krijgen Karsdorp en zijn ploeggenoten nog de kans om de 6-2 nederlaag weg te poetsen in Rome. Dan wordt er namelijk om 21.00 uur afgetrapt in het Stadio Olimpico. Misschien is er dan ook weer eens een plekje voor Donny van de Beek, die andermaal negentig minuten op de bank bleef.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen