Fonseca na pak rammel Roma: "Ik wil geen excuses verzinnen"

29 april 2021, 23:54

Paulo Fonseca moet de forse nederlaag op bezoek bij Manchester United even laten bezinken. De trainer van AS Roma zag zijn ploeg een uitstekende eerste helft spelen op Old Trafford, waar de Italianen uiteindelijk met een 6-2 nederlaag van het veld stapten. De kans om een plekje in de finale van de Europa League is daarmee zo goed als verkeken.

"Dit is natuurlijk een zware nederlaag", aldus Fonseca bij Sky Sport Italia. "Ik denk dat wij een goede eerste helft speelden, maar dat konden we de tweede helft niet volhouden. Het is lastig uit te leggen hoe we na de rust niet meer met agressie speelden, veel fouten maakten en grote gaten lieten vallen. Na het derde doelpunt van United hadden we niet de mentale kracht om onze rug te rechten."

Fonseca zag in Manchester voor de rust al drie spelers geblesseerd uitvallen. "We verloren drie belangrijke spelers en hadden geen wisselmomenten meer. In de tweede helft liepen Amadou Diawara en Chris Smalling op hun laatste benen, maar ik kon ze niet vervangen. Dat was zeker bepalend voor de wedstrijd. Ik wil geen excuses verzinnen, ik beschrijf alleen wat er gebeurd is. Maar uiteindelijk ben ik verantwoordelijk."

Door de 6-2 zeperd lijkt de return van volgende week in Rome een formaliteit. In het eigen Stadio Olimpico heeft de ploeg van Fonseca in ieder geval vier doelpunten nodig en dat wordt een hels karwei. "Het is lastig om daar nu al over te praten", opperde de coach. "We weten niet eens welke spelers er beschikbaar zijn. Het draait ook om het zo snel mogelijk fit krijgen van spelers. Dat is mijn grootste zorg op dit moment."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen