'Koeman verloor verstand en moet topper tegen Atlético missen'

30 april 2021, 09:08   Bijgewerkt: 5 december 2023, 09:35

FC Barcelona verzuimde donderdagavond voor de eerste keer dit seizoen de koppositie in La Liga te pakken. De Catalaanse grootmacht ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Granada, waardoor het Atlético Madrid niet wist te passeren. Vooral de rode kaart voor Ronald Koeman, die hij ontving wegens kritiek op de arbitrage, was onderwerp van gesprek in de Spaanse media.

AS heeft details over de aanvaring van Koeman met de vierde official en weet dat de scheidsrechter in zijn rapport heeft laten opnemen dat 'Ronald na waarschuwingen zich opnieuw tot de vierde official wendde en 'wat een persoontje ben jij' tegen hem zei'. De trainer van Barcelona kan voor twee wedstrijden geschorst worden. Dat zou heel slecht nieuws voor hem zijn, want dan mist hij de uitwedstrijd bij Valencia én de cruciale thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid.

Krant AS zag dat Koeman 'opnieuw zijn verstand verloor. Hij komt keer op keer in de schijnwerpers te staan.' De krant was van mening dat het de schuld van Koeman was dat Barça punten verspeelde. 'Als een schip geen kapitein meer heeft, is het stuurloos.' Volgens Mundo Deportivo werd Koeman boos omdat hij boos was dat een ingooi te langzaam werd genomen.

De krant meldt tevens dat Koeman moet vrezen voor een schorsing van twee duels. Dat zou dramatisch nieuws betekenen voor de oefenmeester, want in dat geval zou hij de affiches met oud-werkgever Valencia én koploper Atlético Madrid moeten laten schieten. Donderdagavond was Alfred Schreuder zijn vervanger. Hij communiceerde met de telefoon met Koeman.

De spanning in La Liga is om te snijden. FC Barcelona en Real Madrid bezetten samen de tweede plaats met 71 punten. Koploper Atlético Madrid leidt de dans met 73 punten, terwijl ook Sevilla (zeventig punten) nog volop in de race is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen