United wil Cavani langer binden: "Hij is geweldig"

30 april 2021, 07:42   Bijgewerkt: 30 april 2021, 07:53

Edinson Cavani was donderdagavond de grote man aan de kant van Manchester United, dat in de eerste halve finale van de Europa League AS Roma met 6-2 vernederde. De Uruguayaanse spits scoorde zelf tweemaal en leverde bovendien drie assists. Het is nog onduidelijk waar zijn toekomst ligt, maar United hoopt vurig op een langer verblijf.

Trainer Ole Gunnar Solskjaer is dolblij dat hij over Cavani kan beschikken. "Hij weet hoe ik erover denk", zei Solskjaer na afloop in gesprek met de Engelse pers. "Ik vind het geweldig om hem in mijn ploeg te hebben, want hij is veel meer dan een doelpuntenmaker. Hij heeft een bepaalde rust over zich en het lukt hem om andere jongens beter te laten spelen."

"Hopelijk zien we hem hier volgend jaar weer, daar doe ik echt mijn best voor", aldus Solskjaer. "Ik heb hem al op het hart gedrukt dat Old Trafford met fans op de tribune een heel andere plek is dan met lege tribunes. Manchester is een fantastische stad om te leven en ik hoop dat Edinson het gevoel krijgt dat hij bij onze club wil blijven horen."

Cavani, inmiddels al 34 jaar, kwam vorig jaar oktober transfervrij binnen bij United, nadat zijn contract bij Paris Saint-Germain was afgelopen. Cavani tekende tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar. Ook het Argentijnse Boca Juniors is in de markt voor de doelpuntenmachine.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen