De Graafschap vreest feest: "Houd je aan de maatregelen"

30 april 2021 – De Graafschap denkt dat de gemeente Doetinchem serieus rekening moet houden met een volksfeest. De Graafschap kan zich vrijdagavond met een zege op SC Cambuur verzekeren van een Eredivisieticket, als Almere City en Go Ahead Eagles punten laten liggen. De club doet een klemmend beroep op de fans om het duel vanuit huis te volgen.

De Graafschap vreest feest: "Houd je aan de maatregelen"

De Vijverberg werd de laatste weken al veelvuldig omsingeld door fans die de club met een sfeeractie een hart onder de riem wilden steken. Nadat de officieuze titels van SC Cambuur en Ajax al door veel fans werden gevierd, denkt De Graafschap dat ook hun achterban het feestje niet aan zich voorbij zal laten gaan. "Laten we ons nog even aan de maatregelen houden zodat we volgend jaar, liefst in de Eredivisie, in volle stadions kunnen spelen", sprak voorzitter Henk Martijn Ostendorp zijn supporters toe in een videoboodschap.

Ostendorp denkt dat een huldiging in de stad wegens de nog altijd strenge coronamaatregelen niet van toepassing is. "Ik kan er niets aan doen, er mag helemaal niets. We zijn in gesprek met de gemeente en de politie om te bekijken wat er mogelijk is. We moeten het nog even volhouden met elkaar."

De Graafschap heeft een voorsprong van zes punten ten opzichte van Almere City en Go Ahead Eagles. Omdat de bovenste twee ploegen rechtstreeks promoveren, is het Eredivisieschap met nog drie duels te gaan erg dichtbij. De Graafschap treft naast Cambuur ook nog Jong Ajax en Helmond Sport. Dat zijn respectievelijk de nummers zestien en tien van de Keuken Kampioen Divisie.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd