Danjuma in elftal van het jaar Championship, geen Krul

30 april 2021, 10:11

De uitstekende prestaties van Arnaut Danjuma Groeneveld bij Bournemouth zijn beloond met een fraaie uitverkiezing. De 24-jarige buitenspeler heeft een plek gekregen in het elftal van het jaar op het Engelse tweede niveau. Voor Tim Krul, die met Norwich City oppermachtig promoveerde naar de Premier League, is opvallend genoeg geen plek.

De uitverkiezing van Danjuma is bepaald geen verrassing te noemen. De buitenspeler kwam dit seizoen in 32 optredens vijftien keer tot scoren en leverde bovendien zeven assists. Daarmee heeft hij een enorme bijdrage in de huidige vierde plaats van Bournemouth, dat nog altijd mag dromen van een terugkeer naar de Premier League. Het ticket voor de play-offs is al in handen. 

De 24-jarige aanvaller verdiende bij NEC een transfer naar Club Brugge, waar hij zich in de kijker speelde van Premier League-club Bournemouth. In zijn eerste jaar kon Danjuma degradatie niet voorkomen, waardoor hij veroordeeld was tot de tweede divisie. Daar heeft hij zich langzaam weer in de kijker gespeeld van het Nederlands elftal. De linksbuiten speelde tot dusverre twee interlands.

Danjuma's ploeggenoot Asmir Begovic heeft van de EFL een plek onder de lat gekregen, waardoor Tim Krul geen plek in het sterrenensemble kreeg. Krul hield dit seizoen achttien keer de nul en was daarmee een van de belangrijkste spelers in de promotie. Norwich is bovendien hard op weg richting de titel in de Championship. Vier van Krul's ploeggenoten kregen wél een uitverkiezing. Emiliano Buendia werd zelfs verkozen tot speler van het jaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen