Langs deze landen moeten de Leeuwinnen voor WK-kwalificatie

30 april 2021, 14:09   Bijgewerkt: 30 april 2021, 14:15

De Oranje Leeuwinnen nemen het in de kwalificatie voor het WK 2023 op tegen IJsland, Tsjechië, Wit-Rusland en Cyprus. De Leeuwinnen, afgelopen WK nog verliezend finalist, beginnen in september aan de kwalificatiecyclus, die moet leiden tot een ticket voor het wereldkampioenschap in Australië en Nieuw-Zeeland.

Van de vier opponenten deed nog geen enkele tegenstander ooit mee aan het WK. Qua historie lijkt IJsland de meest geduchte tegenstander. Het eiland plaatste zich voor de laatste drie edities van het EK. Tijdens het laatste EK in Nederland was de groepsfase het eindstation. Vier jaar daarvoor bereikten de IJslanders de kwartfinale. Tsjechië, Wit-Rusland en Cyprus plaatsten zich nog nooit voor een eindronde.

Het WK staat gepland voor 10 juli tot en met 20 augustus 2023 en zal worden afgewerkt in Australië en Nieuw-Zeeland. Elf van de 32 deelnemers komen uit Europa. De negen groepswinnaars verdienen een rechtstreeks ticket, voor de nummers twee resten de play-offs. 

Voor Nederland is het de kans om wraak te nemen nadat het in 2019 naast de wereldtitel greep. In de finale waren de Verenigde Staten met 2-0 te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen