Koeman mist topper en pikante ontmoeting door rode kaart

30 april 2021, 18:29

Ronald Koeman moet twee wedstrijden toekijken na zijn rode kaart tegen Granada. De coach van FC Barcelona werd na rust weggestuurd wegens kritiek op de arbitrage en zag vanaf de tribune dat zijn ploeg drie dure punten verspeelde in strijd om de Spaanse landstitel. Net als donderdagavond zal assistent Alfred Schreuder zijn landgenoot hoogstwaarschijnlijk de komende duels vervangen.

Dat meldt de Spaanse bond RFEF tegenover Spaanse media. Koeman mist door zijn schorsing de wedstrijden tegen Valencia en Atlético Madrid. Het zal als een harde klap aankomen voor de Nederlandse oefenmeester, omdat het de ontmoetingen betreft met zijn oud-werkgever en de huidige koploper van La Liga. Koeman stond in het seizoen 2007/08 aan het roer bij Valencia, maar daar werd hij wegens tegenvallende resultaten ontslagen.

In een rapport meldt de RFEF dat Koeman zich te veel schuldig maakte aan kritiek op de leiding. 'Na te zijn gewaarschuwd voor zijn kritiek op de leiding, richtte hij zich opnieuw tot de vierde man met de volgende woorden: 'Wat een figuur, zeg', noteerde de bond. Koeman zelf was na afloop onthutst. "Ik begrijp niks van de rode kaart", zei Koeman na afloop, geciteerd door het Spaanse Marca. "Het zou om gebrek aan respect voor de vierde official gaan, maar ik heb niks gezegd. Ik heb niet beledigd of iets dergelijks. Als de vierde official de ster van de avond wil zijn... Bedankt."

Koeman en co grepen zodoende naast de eerste kans op de Spaanse koppositie, die al maandenlang wordt bezet door Atlético. Barça heeft 71 punten verzameld, evenveel als Real Madrid. Ook Sevilla is nog volop in de race.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen