Bijlow Speler van de Maand, Timber wint talentenprijs

30 april 2021 – Justin Bijlow is in de prijzen gevallen. De keeper van Feyenoord is door de Eredivisie namelijk verkozen tot Speler van de Maand april. Ondertussen ging Ajax-verdediger Jurriën Timber er met de titel grootste talent vandoor.

Bijlow Speler van de Maand, Timber wint talentenprijs

De uitverkiezing van de competitie vindt plaats op basis van stemmen en op basis van statistieken van Opta. De 23-jarige Bijlow kende een goede maand met Feyenoord. De keeper won met zijn ploeg van Fortuna Sittard en FC Utrecht en speelde gelijk tegen Vitesse. Het gat met Vitesse is zodoende wel verkleind tot twee punten in de maand april. Bijlow pakte vijftien van de zestien schoten die hij op zich af kreeg in april en hield bovendien twee keer de nul. Alleen ploeggenoot Leroy Fer wist hem te verschalken, met een eigen doelpunt. Het is de eerste keer dat Bijlow is verkozen tot beste speler van de maand in de Eredivisie.

Bijlow is niet de enige speler die in de prijzen is gevallen, want ook voor Timber is het feest. De jonge centrumverdediger van Ajax beleefde met zijn ploeg een goede maand en is verkozen tot Talent van de Maand april. Timber won 21 van zijn 34 duels en was de jongste speler die minstens 60 procent van zijn duels won. Daarnaast verstuurde hij per negentig minuten 70 passes. Bovendien was het talent behoorlijk nauwkeurig in die passing (88 procent).

Het volledige Elftal van de Maand april: Justin Bijlow (Feyenoord), Jurrïen Timber (Ajax), Riechedly Bazoer (Vitesse), Lisandro Martínez (Ajax), Philipp Max (PSV), Edson Álvarez (Ajax), Davy Klaassen (Ajax), Sergio Peña (FC Emmen), Steven Berghuis (Feyenoord), Michael de Leeuw (FC Emmen) en Gyrano Kerk (FC Utrecht).

Ajax

gerelateerd