'Ajax wil afwezige fans zoveel mogelijk betrekken bij titelfeest'

30 april 2021 – Hoewel Ajax de mogelijke kampioenswedstrijd tegen FC Emmen zonder publiek moet afwerken, hoopt de club de fans toch zoveel mogelijk bij het eventuele feest te betrekken. Samen met de gemeente wil de club proberen de aanhang het feest mee te laten vieren, zonder dat dit tot grote mensenmassa's leidt. 

'Ajax wil afwezige fans zoveel mogelijk betrekken bij titelfeest'

Dat schreef De Telegraaf vrijdagmiddag. Ajax zal de supporters onder meer via social media uitgebreid op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond het eventuele titelfeest. Bij winst staan er na de wedstrijd extra activiteiten gepland op het veld. Ook ESPN zal zo uitgebreid mogelijk verslag doen van zowel de wedstrijd zelf als het feest erna.

Burgemeester Femke Halsema maakte donderdag al duidelijk over dergelijke alternatieven na te denken, om supporters zo veel mogelijk thuis te houden. "Als stad zullen we, mocht Ajax officieel kampioen worden, zichtbaar maken hoe ongelofelijk trots we zijn op onze ploeg, zonder verzameling van mensenmassa's", citeerde Het Parool. Zodoende zullen ook de terrassen op het Leidseplein dicht blijven.

In de praktijk is de titel voor Ajax eigenlijk al binnen. De Amsterdammers wonnen afgelopen zondag van AZ, waardoor ze alleen op doelsaldo in theorie nog ingehaald kunnen worden door de Eindhovenaren. Dit weekend heeft het aan een punt tegen FC Emmen echter al genoeg om de titel ook officieel binnen te slepen. Zelfs wanneer dat niet lukt, houdt de ploeg bij puntverlies van PSV (tegen sc Heerenveen) de schaal dit weekend nog omhoog.

Ajax

gerelateerd