Petrovic: "Het wordt in ieder geval niet weer 6-0 voor Utrecht"

30 april 2021 – Zeljko Petrovic en zijn Willem II hebben komend weekend iets goed te maken tegen FC Utrecht. De trainer stond toen pas net aan het roer bij de Tilburgers en verloor die ontmoeting met ruime cijfers. "Als het 0-6 wordt, dan gaat er heel veel fout hè?", blikte hij terug in gesprek met het Brabants Dagblad

Petrovic: "Het wordt in ieder geval niet weer 6-0 voor Utrecht"

Sinds die wedstrijd heeft Willem II de weg omhoog ingezet en heeft Petrovic de afstraffing achter zich gelaten. "Als we dat allemaal hadden willen analyseren, dan waren we nu nog niet klaar geweest. Dat moet je niet willen. Je moet het ook niet vergeten, maar er moet wel een instelling zijn van: dit niet meer."

Wel weet Petrovic wat hij dit keer anders wil doen. Omdat hij destijds pas net bij de club was, was het de spelersgroep die toen het strijdplan bedacht. "Een plan waar ze vertrouwen in hadden en waar ze zich prettig bij voelden", herinnerde de trainer zich. "Daar zijn we als staf toen in meegegaan. Het plan werd alleen niet goed uitgevoerd. Er werd niet goed met mannetjes meegelopen, er werd onvoldoende gecoacht. Na afloop is het makkelijk zeiken, maar vooraf geloofden we erin."

Na die wedstrijd greep Petrovic wel in. Met zijn strijdplan pakte Willem II belangrijke punten en ontsnapte het (voorlopig) aan de degradatiezone. Veilig is de ploeg echter nog lang niet, en dus wacht ook tegen Utrecht weer een belangrijk duel. "FC Utrecht is een heel goede ploeg, met een stuk of vier, vijf spelers die al lang met elkaar samen spelen en elkaar blindelings kunnen vinden", weet de oefenmeester. 

Hij somde op: "Sander van de Streek wordt nog altijd onderschat. Willem Janssen is een van de beste centrale verdedigers van de Eredivisie. Gyrano Kerk is razendsnel. Als wij balverlies lijden op het middenveld, kan hij al beginnen met juichen. We zullen dus heel gefocust moeten zijn. Als het ons lukt om de concentratie op te brengen, dan kunnen wij ook vervelend voor hen zijn. Het wordt in ieder geval niet weer 6-0 voor Utrecht."

Eredivisie

gerelateerd