Vitesse mist liefst vijf basisspelers: "Was geen moeilijke puzzel"

30 april 2021, 16:56

Het is een understatement dat Vitesse en PEC Zwolle zaterdag niet op volle oorlogssterkte kunnen aantreden in hun Eredivisie-ontmoeting. PEC Zwolle moet het stellen zonder tien spelers, waarvan er zes tegen een corona-besmetting zijn aangelopen. Vitesse moet het daarnaast door schorsingen en blessures doen zonder vijf vaste basiskrachten.

Naast de geblesseerde Eli Dasa ontbreken tegen PEC ook Maximilian Wittek, Sondre Tronstad, Riechedly Bazoer en Jacob Rasmussen. Zonder die vijf basiskrachten moet Vitesse het dus doen tegen PEC. Trainer Thomas Letsch heeft zijn strijdplan desondanks klaar. "Hoewel we verdedigend veel moesten omgooien, was het geen moeilijke puzzel voor mij, hoor", vertelt hij aan Omroep Gelderland. "Ik vertrouw namelijk iedereen. Voor Manhoef en Cornelisse is het alweer even geleden dat ze speelden en daarom kijk ik er nu ook naar uit om ze op het veld te zien. Natuurlijk vullen Oroz en Manhoef de posities anders in dan Dasa en Wittek, maar ik heb er vertrouwen in. Iedereen weet wat ze moeten doen, want we trainen al een jaar op dit systeem. Dat ze niet hebben samengespeeld, is geen probleem. Er moet altijd een eerste keer zijn, en die eerste keer is nu."

Vitesse heeft nog vier belangrijke duels te gaan in de Eredivisie en weet dat drie punten tegen PEC belangrijk kunnen zijn. "Ik ben ervan overtuigd dat we er weer staan zaterdag", zegt Letsch, die met zijn team de afgelopen twee thuisduels niet won. "Dat deden we afgelopen zondag in De Kuip ook. Daarnaast kan je statistieken altijd van twee kanten bekijken. Je kan zeggen: de vorige thuiswedstrijden werden 0-0, dus je won niet. Of je kan zeggen: de laatste wedstrijd die we verloren was bij PSV (3-1 op 21 februari, red.). Ik weet dan ook zeker dat we zaterdag achterin de boel dichthouden en dat we minstens één doelpunt gaan maken."

Vitesse staat vierde en zal er alles aan doen om die plek te behouden. Het gat met nummer drie AZ bedraagt namelijk vier punten. Het doel van de Arnhemmers zal vooral zijn om nummer vijf Feyenoord van het lijf te houden. De Rotterdammers hebben twee punten minder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen