Koeman: "Messi wordt blij van iemand als Frenkie in zijn team"

1 mei 2021 – Ronald Koeman zit uitstekend op zijn plek als hoofdtrainer van FC Barcelona. De trainer kende een zeer moeilijke start bij de Catalanen, maar heeft zijn ploeg inmiddels aan het voetballen gekregen en doet zelfs weer volop mee om de titel in La Liga. Ook de sfeer in de kleedkamer is uitstekend, merkt Koeman.

Koeman: "Messi wordt blij van iemand als Frenkie in zijn team"

"Elke dag kom ik in de kleedkamer", vertelde de oefenmeester in een uitgebreid interview met De Telegraaf. "Elke dag geeft Messi me bij binnenkomst een hand, zeg ik zelf alle spelers gedag en vraag ik of er wat is. Ik zorg dat ik voor elke training even contact met ze heb. Sommigen heb ik bij het ontbijt al gesproken. Die cultuur in onze kleedkamer is heel belangrijk. Jongens als Messi, Busquets, Piqué of Sergi Roberto bewaken echt die cultuur. Als er iemand van buiten komt, moet die normaal gedrag vertonen. Dat vinden ze heel belangrijk. Wie daarin niet meegaat, redt het dus niet bij Barça."

Ook Frenkie de Jong past goed in die cultuur, merkte Koeman. "Ik vond hem en Matthijs de Ligt bij het Nederlands elftal geweldige jongens om mee te werken. Ze denken na over het spel en doen altijd het maximale. Dat is fijn. Toch heb ik bij mijn komst tegen Frenkie gezegd: 'dit is je tweede seizoen, je moet een stap gaan maken en niet meer meehobbelen'. Dat klinkt cru, maar hij begreep wat ik bedoelde. Ik zei: 'jij moet meer verantwoordelijkheid nemen. Je bent een belangrijke speler, kan op verschillende posities uit de voeten, maar je moet ook meer naar voren. Je hebt als middenvelder zo'n geweldige versnelling, dan moet je ook in de zestien komen en tien goals per seizoen maken."

"Bij zulke gesprekken betrek ik Messi ook", vervolgde Koeman. "Hij dacht hetzelfde als ik. Messi vindt Frenkie een geweldige speler. Hij wordt blij van zo'n jongen in zijn team. Messi wil goede voetballers om zich heen en hij zegt het dus ook als hij het idee heeft dat Frenkie nog meer in zijn mars heeft. Wanneer we met z'n drietjes praten, geeft Messi ook echt zijn mening aan Frenkie. Hij probeert hem werkelijk te activeren. Messi denkt dat Frenkie een nóg hoger niveau kan halen. Hij vindt hem een slimme speler."

LaLiga

gerelateerd