'Vermeer vindt nieuwe MLS-club en wordt herenigd met Stam'

1 mei 2021, 09:02   Bijgewerkt: 1 mei 2021, 09:22

Kenneth Vermeer lijkt een nieuwe club gevonden te hebben. De 35-jarige doelman liet onlangs zijn contract bij Los Angeles FC ontbinden, maar blijft waarschijnlijk wel actief in de Amerikaanse MLS. Hij zou naar verluidt op korte termijn de overstap maken naar FC Cincinnati.

Volgens de Amerikaanse tak van ESPN is de voormalig keeper van Ajax en Feyenoord in vergevorderde gesprekken met de club van trainer Jaap Stam. De doelman zocht naar een nieuwe club nadat zijn contract bij LAFC twee weken geleden afliep. Tot die tijd trainde hij nog wel mee bij de club, maar op de dag dat het MLS-seizoen van start zou gaan, vertrok hij transfervrij. 

Bij FC Cincinnati zou Vermeer voor de tweede keer in zijn carrière herenigd worden met trainer Stam. De twee speelde al samen bij Ajax in het seizoen 2006/2007 en in 2019 maakt Vermeer Stam als trainer mee bij Feyenoord. Stam staat sinds mei 2020 aan het roer bij Cincinnati, waar hij de opvolger was van Ron Jans.

Cincinnati kan volgens het medium een goede keeper gebruiken, waar het vorig weekend nog met 5-0 onderuit ging tegen New York City. Hij zal onder de lat onder meer concurreren met voormalig Roda JC- en PSV-keeper Przemys?aw Tyto?. Bij de club komt Vermeer ook Nederlanders Maikel van der Werff, Kamohelo Mokotjo, Haris Medunjanin en Jurgen Locadia tegen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen