Blind looft Gravenberch: "Enorme stappen gemaakt"

1 mei 2021, 09:39

Dat de selectie van aanstaand landskampioen Ajax goed in elkaar zit, bleek ook zaterdagochtend weer uit de woorden van Ryan Gravenberch. De 18-jarige middenvelder groeide dit seizoen uit tot vaste kracht en vertelde daarbij veel steun te hebben gehad aan ervaren krachten Dusan Tadic en Daley Blind.

Vooral met Blind praat Gravenberch veel, zo vertelde hij in Het Parool. "Daley geeft me veel tips, ook in het veld. Bijvoorbeeld over mijn positionering, daar is hij heel sterk in. Soms heb ik momenten in een wedstrijd dat ik het even niet meer weet. Dan coacht hij mij ook."

Goed nieuws is het dan ook voor Ajax, dat zowel Blind als Tadic onlangs hun contract verlengde. Laatstgenoemde deed dat zelfs tot 2026, waarbij hij zich in de laatste jaren van die verbintenis zal richten op het trainersvak. "Als we de ploeg bij elkaar kunnen houden, is er veel mogelijk", zei Blind, die zelf inmiddels tot 2023 vastligt. "Met het verlengen van mijn contract heb ik wel een signaal afgegeven, en de club ook."

Andersom is Blind ook lovend over Gravenberch. "Ryan is een belangrijke speler, echt een jongen van de club die net als ik is doorgestroomd vanuit de jeugdopleiding. Hij heeft enorme stappen gemaakt, daar kan niemand omheen. Hij is een typisch voorbeeld van een speler met wie we in de toekomst een heel hoog niveau zouden kunnen aantikken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen