Steijn toch in quarantaine: "Een goed voorbeeld"

1 mei 2021 – Maurice Steijn zit maandagavond toch niet op de bank wanneer zijn NAC Breda het opneemt tegen NEC. Deze week ontstond ophef, nadat de trainer afgelopen week op Ibiza verbleef. Normaal gesproken zou hij daarom vijf tot tien dagen in quarantaine moeten, maar in eerste instantie werd besloten dat hij er tegen NEC gewoon bij zou zijn.

Steijn toch in quarantaine: "Een goed voorbeeld"

Op dat besluit kwam NAC vrijdagavond terug. "We hebben ons besluit om Maurice deze dagen in nauw contact met de groep te laten samenwerken heroverwogen, ondanks een positief advies van de instanties", lichtte algemeen directeur Mattijs Manders op de website van de club toe. "Wij vinden het belangrijk om een goed voorbeeld te zijn voor anderen, uit respect voor iedereen. Uiteraard willen wij geen enkel gezondheidsrisico creëren, hoe minimaal ook. We dachten er verstandig aan te doen om strikt de formele lijn te volgen, maar zijn toch tot inzicht gekomen dat dit het beste besluit is."

Steijn was op Ibiza om 'een aantal zaken te regelen'. In overleg met de KNVB werd vervolgens in eerste instantie besloten dat hij zijn werkzaamheden als trainer direct zou kunnen vervolgen. Dit had er onder meer mee te maken dat hij in Spanje dagelijks getest was, en ook in de dagen die volgden nog enkele keren getest zou worden. NAC kwam vrijdag dus toch terug op die beslissing. Hans Visser zal de komende dagen de trainingen leiden en ook maandag tijdens de wedstrijd voor de groep staan.

NAC speelt maandagavond om 20:00 uur de thuiswedstrijd tegen NEC. Daar wil de ploeg graag afrekenen met een wisselvallige fase, waar in de laatste zeven wedstrijd drie keer werd verloren, twee keer gelijkgespeeld en twee keer gewonnen. De ploeg van Steijn staat momenteel vijfde en maakt bij winst in theorie nog kans op directe promotie. Dan moet in de laatste twee wedstrijden wel alles de goede kant opvallen, aangezien De Graafschap, Almere City en Go Ahead Eagles momenteel nog boven de Brabanders staan.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd