Álvarez: "In begin kreeg ik kritiek vanwege het type dat ik ben"

1 mei 2021, 10:50

Het ging niet gemakkelijk, maar Edson Álvarez heeft bij Ajax de scepsis overwonnen en is inmiddels een vaste basiskracht bij Ajax. De Mexicaan kan dit weekend bovendien de eerste Mexicaan ooit worden die de landstitel pakt met de Amsterdamse club. De 23-jarige middenvelder is trots op hoe hij het heeft omgedraaid.

In juli 2019 kwam Álvarez naar Ajax. Hoewel hij als basiskracht begon, raakte hij daarna zijn plek kwijt en ging het minder met hem. Hij overwoog zelfs een vertrek. "In het begin kreeg ik veel kritiek vanwege het type speler dat ik ben", vertelt hij aan Trouw. "Ik wist dat ze bij Ajax middenvelders hadden die voetballend meer kwaliteit hebben dan ik. Wat ik aan dit elftal geef, is balans. Ik voel aan wanneer de verdediging ­nodig is – om duels te winnen en ­ballen te veroveren. Ik lever energie en een mentaliteit van winnen. Voetbal is voor mij strijden."

De middenvelder krijgt van bovengenoemd dagblad de vraag of hij die mentaliteit mist bij de Nederlandse spelers. "Vooropgesteld: mijn teamgenoten hebben zonder twijfel ook een winnaarsmentaliteit", zegt hij. "Zij hebben veel geweldige kwaliteiten, maar ik denk dat ze soms tien procent meer agressie moeten tonen, bijvoorbeeld tegen tegenstanders die van ons winnen omdat ze harder spelen."

Achteraf vond Álvarez het leerzaam dat hij bij Ajax enige tijd niet speelde "Ik geloof dat alles met een reden gebeurt in het leven. Ook dat ik even niet speelde. ­Moeilijke momenten, obstakels: ze geven betekenis aan het leven. Om te kijken hoe je met tegenslag en problemen ­omgaat. Wat mij altijd gemotiveerd heeft, is mijn dochter, die vorig jaar is geboren. Zij is mijn motor, mijn motivator."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen