Mahrez maakte Bakker belachelijk in kraker: "Wie is deze gozer?"

1 mei 2021 – In Franse media zijn opmerkelijke beelden opgedoken van de kraker tussen Paris Saint-Germain en Manchester City (1-2) in de Champions League. RMC heeft de audio bij de beelden en is met enkele opmerkelijke momenten naar buiten getreden. Onder meer ook met een moment tussen Mitchel Bakker en Riyad Mahrez.

Mahrez maakte Bakker belachelijk in kraker: "Wie is deze gozer?"

Bakker was een verrassing in de basis bij PSG. Hij speelde zijn eerste halve finale ooit in de Champions League en kreeg te maken met Mahrez, die bij City als rechtsbuiten opereerde. Bakker hield zich aardig staande, maar zijn directe tegenstander was kennelijk niet van hem onder de indruk. Bij RMC is te zien dat Mahrez de Nederlander op zijn plek zette toen er een discussie was op het veld na een overtreding en Bakker zich daarmee bemoeide. "Ga jij even weg. Wie is deze gozer?", zou Mahrez gezegd hebben tegen de Nederlandse back.

Bakker kreeg het sowieso aardig voor de kiezen tijdens de wedstrijd. Ploeggenoot Neymar liet enkele keren zijn ongenoegen blijken toen hij niet deed wat de Braziliaan wilde. Dat leverde Neymar vervolgens weer kritiek op van Jérôme Rothen, oud-speler van PSG. "Neymar bracht te weinig, maar ook qua mentaliteit was het onvoldoende", sprak hij. "Op een gegeven moment viel hij Bakker aan omdat hij een slechte bal van hem kreeg. Ik ben de eerste om te zeggen dat Neymar een aardige jongen en een genie is, maar als hij in die gemoedstoestand verkeert, hij iedere bal verliest, geen moeite doet voor het collectief en een jonge speler aanvalt die misschien zijn beste eerste helft heeft gespeeld sinds hij bij PSG speelt, dan is dat onaanvaardbaar."

Lees ookKritiek op gedrag Neymar ten opzichte van Bakker

Rothen vindt dat Neymar vervolgens op zijn plek had moeten worden gezet door de steunpilaren van PSG. Volgens Rothen had Neymar gecorrigeerd moeten worden door Marquinhos en Presnel Kimpembe. "Zij houden moeten zeggen: hou je kop, geef Bakker het vertrouwen, doe je best en sta niet alleen maar te kijken als anderen zich rot rennen."

UEFA Champions League

gerelateerd