Koeman: "Als we alle vijf duels winnen, zijn we kampioen"

1 mei 2021, 14:56

Peperduur, dat was het puntenverlies van FC Barcelona afgelopen donderdag. Thuis tegen Granada ging de formatie van Ronald Koeman verrassend met 1-2 ten onder. Zodoende werd de koppositie niet gepakt en moet Barcelona weer in de achtervolging. Coach Koeman heeft desondanks nog alle vertrouwen in een goede afloop.

Barcelona speelt dit seizoen nog vijf wedstrijden. Zondag speelt het tegen Valencia en daarna wacht de kraker tegen Atlético Madrid. Koeman zal die wedstrijden niet op de bank kunnen zitten vanwege een rode kaart die hij kreeg tegen Granada. Die schorsing wordt overigens nog wel aangevochten door Barcelona. "We gaan in beroep omdat we deze sanctie zeer overdreven vinden", zei Koeman zaterdag op het persmoment. "Morgen kan ik niet op de bank zitten, maar ik heb alle vertrouwen in de technische staf. Ik ben er van overtuigd dat we gaan winnen."

Barcelona staat in punten gelijk met Real en heeft twee punten minder dan Atlético. "Ik ben er van overtuigd dat als we alle wedstrijden winnen, we kampioen worden. Natuurlijk waren we teleurgesteld toen we verloren van Granada, maar er is geen tijd om verdrietig te zijn. We vechten met de beste drie teams voor de titel en het team is klaar voor morgen."

Koeman weet dat de topclubs dit seizoen veel punten verspelen. "Je moet ook erkennen dat dit een sterke competitie is, met goede teams. Er is niet één superieur aan de anderen", zei de Nederlander, die niet denkt dat zijn ploeg zal bezwijken onder de druk. "We hebben spelers die al lang bij deze club spelen en die al veel hebben gewonnen. Zij worden niet zenuwachtig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen