Aké wint met City en kan zondag kampioen worden

1 mei 2021 – Manchester City heeft zaterdag alvast een voorschot genomen op het kampioenschap. De koploper van Engeland boekte zelf een zakelijke 0-2 overwinning op Crystal Palace en kan de titel daardoor inmiddels ruiken.

Aké wint met City en kan zondag kampioen worden

De belangen zijn deze weken groot voor Manchester City, dat midweeks in de halve finale van de Champions League met 1-2 won bij Paris Saint-Germain. Komende dinsdag wordt de return gespeeld en dus koos Pep Guardiola ervoor om tegen Palace een B-elftal het veld in te sturen. Die luxe heeft de trainer omdat de voorsprong in de competitie groot is. Nathan Aké kreeg een basisplek, net als de in de vergetelheid geraakte Sergio Agüero. De Argentijn is bezig aan zijn laatste maanden bij de club en vertrekt in de zomer.

Scoren is de spits echter nog niet verleerd, zo bleek ook vrijdag. Na een uur werd de aanvaller bediend door Benjamin Mendy en Agüero wist wel raad met die kans. De spits nam de bal op de wreef en stuurde hem hard in het doel voor de 0-1. Twee minuten na die treffer was het weer raak voor City, dat via Ferran Torres de marge verdubbelde en de wedstrijd in het slot gooide. Jairo Riedewald begon in de basis en werd na een uur gewisseld. Patrick van Aanholt bekeek het hele duel vanaf de bank.

Door de 0-2 overwinning lonkt de titel nu echt voor Manchester City, dat dus ook nog kansrijk is in de Champions League en bovendien al de League Cup won. Als Manchester United zondag verliest van Liverpool, dan is de titel voor Manchester City. Bij ieder ander resultaat duurt het nog even voor de champagne kan worden ontkurkt in het Etihad Stadium.

Premier League

gerelateerd