Atlético als koploper richting topper tegen Koeman na uitzege

1 mei 2021, 18:14

FC Barcelona, Real Madrid en Sevilla moeten dit weekend aan de bak om koploper Atlético Madrid bij te benen. De ploeg van Diego Simeone won zaterdagmiddag met 0-1 van laagvlieger Elche en wurmde zich zo voor even los van de concurrentie. Om de spanning voor de onderlinge topper van volgende week op te voeren, zal Koeman met Barça morgen dus moeten winnen van Valencia.

Atlético had het seizoen al veel eerder kunnen beslissen, maar verspeelde in 2021 zoveel punten dat de competitie toch weer spannend werd. Na eindelijk weer eens twee overwinningen op rij zorgde vorige week Athletic Bilbao er met een 2-1 overwinning voor dat de Madrilenen niet verder konden bouwen aan die zegereeks. Het Barça van Ronald Koeman kon afgelopen week in het inhaalduel tegen Granada zelfs de koppositie overnemen, maar ging zelf ook met 2-1 onderuit. En dus lag de bal vandaag weer op de helft van Atlético.

De koploper liet al snel zien dat Elche voor rust geen bedreiging ging vormen. Waar een doelpunt van Luis Suárez na een kwartier spelen nog werd afgekeurd wegens buitenspel, was het een kleine tien minuten later wel raak. Marcos Llorente ontving de bal vanaf links en schoot via een verdediger binnen: 0-1. De bezoekers verzuimden ondanks nog wat kansen om de score uit te breiden, maar Elche zelf creëerde al helemaal niks. Op slag van rust leek Atlético nog aanspraak te maken op een penalty, maar de beslissing van de scheidsrechter werd teruggedraaid na bemoeienis van de VAR.

Na rust kwam de nadruk bij Los Rojiblancos nog wat meer op de organisatie achterin te liggen. De ploeg creëerde zelf nauwelijks nog nieuwe kansen en probeerde vooral de nul te houden. Elche bleef lange tijd ongevaarlijk, maar bleef in een resultaat geloven. Het drong in de slotfase wat meer aan en versierde in de laatste minuut van de officiële speeltijd zelfs nog een strafschop. Het was doelpuntenmaker Llorente die zijn ploeg dit keer benadeelde, door met uitgestoken arm te verdedigen en zo hands te maken. Dé kans op 1-1 werd echter gemist door Fidel, die zijn strafschop tegen de paal schoot.

Met het broodnodige geluk sleept Atlético dus drie heel belangrijke punten uit het vuur. Daarmee gaat de ploeg in ieder geval als koploper de topper van volgende week tegen het Barcelona van Koeman in. Voor nu is de voorsprong op Barça en Real madrid vijf punten en die op Sevilla zes. De drie concurrenten komen echter later dit weekend nog in actie. Zo speelt Real vanavond al thuis tegen Osasuna, gaat Koeman met Barça morgen op bezoek bij Valencia en ontvangt Sevilla maandag in eigen huis Athletic Bilbao.