Sterk Heracles duwt VVV verder in degradatiemoeras

1 mei 2021, 18:22   Bijgewerkt: 1 mei 2021, 18:31

Een gefocust Heracles heeft met een 4-0 overwinning op VVV-Venlo goede zaken gedaan voor de play-offs. In een zwakke eerste helft kwam Heracles na een dik halfuur op voorsprong door Sinan Bakis. Dit was de inleiding voor een actiever slot, waarin Heracles door een geweldige vrije trap van Rai Vloet ook op 2-0 kwam. Ook de derde en vierde zouden nog vallen, waardoor Bakis voor een hattrick tekende tegen het toch al in nood verkerende VVV.

Om de tegenstanders in de strijd om de play-off plekken voor Europees voetbal achter zich te houden, was het voor Heracles vandaag zaak om een goed resultaat te boeken. Vorige week had de ploeg van Frank Wormuth reeds op vijf punten van naaste belager FC Twente kunnen komen, maar verloren de Almeloërs van FC Emmen. De tegenstander van vandaag was een andere laagvlieger, VVV-Venlo, dat in tegenstelling tot Emmen juist al lange tijd uit vorm is. Vorige week verloren de Limburgers tegen Sparta alweer hun elfde wedstrijd op rij. De ploeg van Jos Luhukay is inmiddels afgezakt naar de zeventiende plek, en ziet de Keuken Kampioen Divisie snel dichterbij komen. Het was dan ook een opluchting dat Georgios Giakoumakis na een schorsing weer van de partij kon zijn.

Hij zag hoe Rai Vloet, de topscorer aan andere zijde, na balverlies van VVV de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Na een snelle uitbraak door de as van het veld kon hij de trekker op de rand van het strafschopgebied echter niet overhalen. De thuisploeg had in de beginfase veel balbezit. Omdat de linies van de bezoekers dicht op elkaar stonden, was het voor Heracles lastig voetballen en speelde het spel zich ver van beide doelen af. Als de Almeloërs eens uit konden breken, waren de passing en controle vaak ook niet goed genoeg om enig gevaar te kunnen stichten. VVV kon echter ook geen potten breken, en verliet de verdedigende stellingen nauwelijks. Toen Giakoumakis rond de twintigste minuut plotseling in de middencirkel ging zitten, leek het erop dat de Griek het veld moest ruimen, en de ploeg uit Venlo zo nog ongevaarlijker werd.

Dit doelpunt bleek de opmaat naar een spectaculaire slotfase. VVV leek de gelijkmaker in de schoot geworpen te krijgen, toen Giacomo Quagliata de bal zeer slecht terugkopte op zijn doelman. Yahcuroo Roemer was echter niet doortastend genoeg, waardoor Janis Blaswich zich nog net voor de bal wist te werpen. Even later werd Delano Burgzorg aan andere zijde in kansrijke positie neergehaald, waarna Vloet de verkregen vrije trap geweldig binnenschoot. Torino Hunte kreeg nog een kans op de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk zochten beide ploegen met een verdiende 2-0 ruststand de kleedkamers op.

Dit zorgde er dan ook voor dat het tempo langzaam uit de wedstrijd wegebte, omdat Heracles geen doelpunt meer nodig had. Toch was de ploeg van Wormuth nog enkele malen dreigend via Ismail Azzaoui, en kregen de Heraclieden na een domme handsbal van Arjan Swinkels nog een strafschop. Deze werd door Sinan Bakis rustig binnengeschoten, waardoor hij voor de tweede maal dit seizoen een hattrick maakte. Daarna hielden beide ploegen het voor gezien. Zo doet Heracles goede zaken op weg naar de play-offs voor Europees voetbal, en komt degradatie voor VVV-Venlo steeds dichterbij.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Giacomo Quagliata 6 (46. Mateo Les 6), Mats Knoester 6, Robin Pröpper 6,5, Noah Fadiga 6,5; Luca de la Torre 6,5 (90. Melih Ibrahimoglu -), Rai Vloet 7,5 (80. Elias Sierra-Cappelleti -), Lucas Schoofs 6; Delano Burgzorg 5,5, Sinan Bakis 7, Kasper Lunding Jakobsen 5 (46. Ismail Azzaoui 6).

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 5,5; Leon Guwara 4,5, Kristopher da Graca 3,5, Tristan Dekker 4,5 (46. Arjan Swinkels 5,5), Thomas Pachonik 5; Zinedine Machach 5, Vito van Crooij 5,5, Danny Post 5; Torino Hunte 4,5 (46. Anastasios Donis 5), Georgios Giakoumakis 5 (59. Jafar Arias 5), Yahcuroo Roemer 5 (46. Joshua John 5).

Man of the match: Rai Vloet

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen