Neymar helpt PSG bij afwezigheid Mbappé aan zege

1 mei 2021, 18:54

Het Champions League-tweeluik tegen Manchester City heeft Paris Saint-Germain zaterdag geen punten gekost in de competitie. Tussen de twee wedstrijden door speelde het een lastige wedstrijd tegen nummer vijf RC Lens, maar deze won de ploeg met 2-1. Daarmee is het voor even weer koploper, waar Lille later op de dag in actie komt.

Paris Saint-Germain trad zaterdagmiddag niet op volle oorlogssterkte aan. Het moest sowieso Kylian Mbappé missen wegens een kuitblessure, maar ook voor Ángel di María en Marco Verratti was geen basisplaats weggelegd. Het tweetal begon op de bank, evenals Mitchel Bakker, die eerder deze week nog aan de aftrap stond in de Champions League. Hoewel de formatie iets minder sterk was, waren de belangen niet minder groot. Tegen Lens moest gewonnen worden om titelkandidaat te blijven.

Hoewel enkele sterkhouders dus ontbraken, stond Neymar wel gewoon op het veld. Het was dan ook niet verrassend dat de Braziliaan zijn ploeg bij de hand nam. Na een halfuur spelen was hij het die balverlies van Lens afstrafte door beheerst de 1-0 binnen te schieten. Na rust nam Neymar de hoekschop waaruit landgenoot Marquinhos ook de 2-0 binnen kon koppen. Ignatius Ganago bracht de spanning terug in de wedstrijd met een aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam Lens niet meer. Mauro Icardi leek tien minuten voor tijd ook nog voor de 3-1 te zorgen, maar zijn goal werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Paris Saint-Germain legde de druk zo weer neer bij Lille, dat later vanavond in actie komt tegen nummer negen Nice. Bij winst klimt Lille weer naar plek één, maar tot die tijd staat Paris Saint-Germain twee punten voor. Ook AS Monaco en Olympique Lyon, die volgen op respectievelijk vier en acht punten, moeten nog in actie komen. Zij spelen morgen in Monaco tegen elkaar. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen