AZ zonder zieke Koopmeiners, Svensson keert terug

1 mei 2021, 19:18   Bijgewerkt: 1 mei 2021, 19:32

AZ moet het vanmiddag op bezoek bij RKC Waalwijk stellen zonder Teun Koopmeiners. De aanvoerder is ziek en is daarom niet opgenomen in de wedstrijdselectie van trainer Pascal Jansen. Tijjani Reijnders is de vervanger van de middenvelder. 

Koopmeiners ontbrak twee wedstrijden geleden ook al wegens een schorsing. Toen was Jordy Clasie nog zijn vervanger, die in dat duel (tegen Sparta, 2-0 winst) zelfs trefzeker was. De afgelopen weken kampte hij echter met een blessure en hoewel hij wel weer bij de selectie zit, ziet Clasie vanaf de bank hoe Reijnders dit keer Koopmeiners mag vervangen. Owen Wijndal neemt de band van de zieke aanvoerder over.

Net als Clasie was ook Jonas Svensson nog een twijfelgeval voor deze wedstrijd, maar hij start gewoon in de basis. Daarmee neemt Yukinari Sugawara weer plaats op de bank. De overige namen bij de Alkmaarders zijn geen verrassingen. Bruno Martins Indi en Timo Letschert kampten deze week met lichte klachten, maar ook zij zijn op tijd hersteld. 

AZ wil in de wedstrijd tegen RKC de druk in de strijd om plek twee weer bij PSV leggen. De twee ploegen stonden in punten gelijk tot de Alkmaarders vorige week onderuit gingen tegen aanstaand landskampioen Ajax. De ploeg heeft nu nog vier wedstrijden om de tot drie punten opgelopen achterstand op de Eindhovenaren in te halen. Na RKC speelt AZ nog tegen Fortuna Sittard (thuis), FC Groningen (uit) en Heracles Almelo (thuis).

Opstellingen:

RKC Waalwijk: Lamprou; Gaari, Meulensteen, Touba, Lutonda; Tahiri, Anita, Van der Venne; Sow, Oosting, Ngonge

AZ: Bizot; Svensson, Letschert, Martins Indi, Wijndal; Reinders, Gudmundsson, Midtsjø; Stengs, Boadu, Karlsson

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen