Inter vervult eigen taak en is mogelijk zondag kampioen

1 mei 2021, 19:58

Internazionale heeft zaterdagavond alles gedaan wat het zelf kon doen om dit weekend nog kampioen te worden. Het won met 0-2 op bezoek bij Crotone, waardoor het nu afhankelijk is van het resultaat van nummer twee Atalanta. Als de achtervolger morgen niet wint van Sassuolo, viert de ploeg van Stefan de Vrij dit weekend de eerste Scudetto sinds 2010. 

Al maanden mag Inter dromen van het eerste kampioenschap in elf jaar tijd. Met de week zag de club de Scudetto dichterbij komen, maar officieel was het nog niet. Dat was dit weekend voor het eerst mogelijk, al had de ploeg dat nog niet volledig in eigen hand. In ieder geval moest het zelf winnen van Crotone, dat zelf bij een nederlaag overigens definitief gedegradeerd was. Zondag zou het resultaat van Atalanta dan bepalen of Inter het feest nu al kon vieren, of nog een week zou moeten uitstellen.

Zelf deed de ploeg dus wat het moest doen, al was het opnieuw niet heel overtuigend. De afgelopen weken verloor Inter punten tegen Napoli en Spezia (beide keren 1-1) en de wedstrijden die het wel won, werden nooit met meer dan één doelpunt verschil gewonnen. Ook tegen Crotone duurde het even voor Inter tot scoren kwam. Het was de 69e minuut toen Christian Eriksen de bal tussen de benen van een andere oud-Ajacied, Lisandro Magallan, door schoot en de bevrijdende 0-1 maakte. Het was pas zijn tweede Serie A-goal van het seizoen, maar dus wel een heel belangrijke.

Inter zelf gaf zoals vaker nauwelijks iets weg en dus stevende het af op drie belangrijke punten. Romelu Lukaku leek in de slotfase zelfs nog voor 0-2 te zorgen, maar zijn treffer werd afgekeurd. Niet veel later zorgde Achraf Hakimi wel voor een verdubbeling van de score. Uit de counter sloeg de snelle vleugelverdediger toe en gooide hij de wedstrijd in het slot.

En dus is het afwachten voor De Vrij en zijn ploeggenoten. Morgen kan het langverwachte feest gevierd worden, als Atalanta dus geen overwinning boekt. Wint de ploeg van Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers wel, dan kan Inter het volgende week zelf in eigen huis afmaken tegen Sampdoria. Morgenmiddag vanaf 15:00 uur ziet de ploeg welke van de scenario's werkelijkheid gaat worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen