Havertz helpt Chelsea aan zege in race om CL-ticket

1 mei 2021, 20:24

Chelsea heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de strijd om een Champions League-ticket voor het volgende seizoen. De ploeg won met 2-0 van Fulham en vestigde zich daardoor steviger op plek vier. Kai Havertz maakte namens The Blues allebei de doelpunten. 

Chelsea bevindt zich midden tussen de twee ontmoetingen met Real Madrid in de halve finale van de Champions League, maar heeft ook in de competitie nog veel om voor te spelen. Vorige week boekte het een belangrijke zege op concurrent West Ham United, maar zonder een overwinning op Fulham vandaag was die zege weinig meer waard. Voor The Cottagers zelf stond er echter ook veel op het spel: een stunt tegen Chelsea was nodig om nog enigszins zicht te houden op de veilige plekken. 

Na twee wedstrijden als invaller mocht Hakim Ziyech het vanavond weer eens als basisspeler laten zien. In totaal wijzigde Thomas Tuchel zijn elftal op vijf plekken, waarvan Kai Havertz achteraf de meest noemenswaardige basisklant was. Dit omdat de Duitser zijn kans met beide handen aangreep. Al na tien minuten schoot hij zijn eerste treffer binnen, al was vooral het voorbereidende werk van Mason Mount - bestaande uit een fantastische aanname en steekbal - erg fraai. Ook in de tweede helft had Havertz het net al snel gevonden. Dit keer ontving hij de bal van Timo Werner en rondde hij opnieuw koelbloedig af. 

Chelsea deed wat het moest doen en houdt een voorsprong van in ieder geval drie punten op nummer vijf West Ham United. Daarbij liep het zelfs in op nummer drie Leicester, dat teleurstellend gelijkspeelde tegen Southampton (1-1). Volgende week wacht de topper tegen Manchester City, dat - als het dan nog geen kampioen is - tegen The Blues de titel kan pakken. Zover is het echter nog niet, want eerst speelt Chelsea woensdagavond de return tegen Real Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen