Utrecht verzekert zich van play-offs, Willem II dieper in problemen

1 mei 2021 – FC Utrecht heeft met een moeizame 3-2 overwinning op Willem II voor grotere degradatiezorgen gezorgd bij de Tilburgers. De thuisploeg dreigde de voorsprong laat in de wedstrijd nog uit handen te geven, maar van een gelijkmaker kwam het in een spannende slotfase niet meer. Zo doet FC Utrecht wat het moest doen en is het zeker van deelname aan de play-offs.

Utrecht verzekert zich van play-offs, Willem II dieper in problemen

Willem II kon een positief resultaat vanavond (zaterdag) erg goed gebruiken om zo wat afstand te nemen van de degradatiezone, want FC Emmen kwam de afgelopen weken steeds dichterbij. Het verschil tussen de Tricolores en de Rood-Witten was voorafgaand aan de wedstrijd slechts één puntje, waarmee Willem II nog net boven de nacompetitiestreep stond. FC Utrecht daarentegen was al vrij zeker van een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. Een overwinning op de Tilburgers zou dit definitief vaststellen. Beide ploegen hadden dus nog wat om voor te spelen, maar de druk lag toch zeker bij Willem II.

Na de verplettering die de Tilburgers eerder dit seizoen in eigen huis kregen (0-6), hadden ze ook nog iets recht te zetten. Dit moesten ze gaan doen zonder topscorer Vangelis Pavlidis, die niet fit genoeg bevonden werd om te starten. Ook ontbrak trainer Zeljko Petrovic door een acute hernia, waardoor hij thuis moest blijven. Bij FC Utrecht waren het Tommy St. Jago en Emil Bergström centraal achterin de geschorste Mark van der Maarel en Willem Janssen vervingen.

De hoop op een goed resultaat van Willem II leek echter al snel de kop in gedrukt te worden, want na vier minuten lag de 1-0 er al in. Na een goed lopende aanval was het Sander van de Streek die de bal in de verre hoek kon plaatsen en een goed begin van FC Utrecht inleidde. Het overwicht die ze gedurende het eerste bedrijf hadden, resulteerde echter een lange tijd daarna niet in veel gevaar. Tot vlak voor rust konden we aan Utrechtse kant slechts enkele doelpogingen noteren, waar Willem II de zestien aan de overkant zelden bereikte.

In de blessuretijd van de eerste helft voerde FC Utrecht het tempo toch weer even op en dit zorgde ervoor dat de score verdubbeld kon worden. Uit een hoekschop van Adam Maher kopte Sven van Beek de bal in zijn eigen doel. Hiermee werd hij de speler met de meeste eigen goals in de Eredivisie (7), een pijnlijk record! Willem II moest in de tweede helft met een beter strijdplan gaan komen om nog iets uit deze wedstrijd te halen.

In het tweede bedrijf begonnen de Tricolores dan ook veel sterker en zagen ze het merendeel van het balbezit. Dat resulteerde na een klein uur spelen in de 2-1, toen verdediger Holmén een corner van Trésor binnenkopte. Dit zorgde voor een terugkeer van hoop bij de Tilburgers en ze gingen op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten later maakte FC Utrecht het verschil echter weer twee, toen Kerk de 3-1 langs keeper Muric schoof.

Nog steeds gaf Willem II het niet op en zochten ze weer naar een aansluitingstreffer. Het harde werk werd opnieuw beloond toen Kwasi Wriedt het schot van Köhn van richting veranderde en zo de spanning weer terug in de wedstrijd bracht. In de slotfase vloog het spel op en neer, maar een doelpunt werd er niet meer gemaakt. Zo doet FC Utrecht goede zaken en kunnen ze zich definitief gaan richten op de play-offs, waar Willem II de hete adem van FC Emmen blijft voelen in de strijd tegen de nacompetitie.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Utrecht: Oelschlagel 6; Ter Avest 6 (61. Troupée 6), St Jago 6,5, Bergstrom 6,5, Warmerdam 6; Maher 6,5 (71. Gustafson -), Van de Streek 7, Van Overeem 6; Boussaid 5,5 (29. Ramselaar 6,5), Kerk 6,5, Elia 6 (71. Dalmau -).

Willem II: Muric 5,5; Owusu 5, Van Beek 4,5, Holmén 5 (69. Peters 5), Köhn 6,5; Saddiki 5 (85. Selahi -), Spieringhs 5 (61. Köhlert 5), Llonch 5; Nunnely 6, Wriedt 6,5, Trésor 5 (85. Pavlidis -).

Man of the Match: Sander van de Streek
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Eredivisie

gerelateerd