Van Beek na eigen goal: "Leuke tv, maar ik lig er niet wakker van"

1 mei 2021 – Sven van Beek heeft na vanavond een niet heel prettig record op zijn naam staan. De verdediger van Willem II maakte tegen FC Utrecht zijn zevende eigen doelpunt in de Eredivisie. Daarmee is hij de speler die in de Nederlandse competitie het vaakst zijn eigen doelman passeerde.

Van Beek na eigen goal: "Leuke tv, maar ik lig er niet wakker van"

Van Beek was er dan ook op voorbereid dat hij daar na de wedstrijd naar gevraagd zou worden. Hij vertelde wat er gebeurde bij de hoekschop waaruit hij de bal zijn eigen doel in kopte. "Ik zie 'm komen en als je het duel niet aangaat, zeggen ze daar weer wat van. Nu valt 'ie weer ongelukkig. Ik weet het: het is de zevende keer, het is leuke tv, maar mij boeit het niet heel veel. Ik lig er zeker niet wakker van."

Wat hij eraan zou kunnen doen, kon hij voor de camera van ESPN niet vertellen. "Kon ik het maar, dan had ik het ook niet gedaan. Het is pure pech. Meer kan ik er ook niet van maken. Het gebeurt, maar ik blijf er steeds positief in staan. Natuurlijk is het niet leuk, maar verder was dit een goede wedstrijd van mezelf. Dit was ongelukkig. Ik zag dat ze het duel niet konden winnen, wilde helpen en deed dat verkeerd, simpel."

Lees ook: Utrecht verzekert zich van play-offs, Willem II dieper in problemen

De wedstrijd zelf ging uiteindelijk met 3-2 verloren. Het is geen goed vervolg van de belangrijke driepunter tegen RKC Waalwijk van vorige week, maar het proces verandert daardoor volgens Van Beek niet. "Voor mij persoonlijk niet. We hebben voor de rest een goede wedstrijd neergezet. We bleven strijden voor dat punt en zo moeten we er volgende week ook in gaan." Willem II speelt dan de zware thuiswedstrijd tegen PSV. 

Eredivisie

gerelateerd