Spelersbus FC Twente opgewacht: "We gaan ten onder als Titanic"

2 mei 2021 – De supporters van FC Twente waren bepaald niet blij met het resultaat van hun ploeg op bezoek bij Fortuna Sittard. Ook op bezoek in Limburg hield de dramatische reeks aan en verloren de Tukkers het zicht op deelname aan de play-offs. Het sterk gestarte seizoen van FC Twente gaat daarmee als een nachtkaars uit.

Spelersbus FC Twente opgewacht: "We gaan ten onder als Titanic"

Volgens Tubantia verzamelde een groepje fans zich zaterdagavond om de bus op te wachten. De supporters waren woest na de kansloze 3-0 nederlaag op bezoek bij Fortuna, alweer voor de negende keer op rij in de Eredivisie. De Tukkers komen daarmee in de buurt van de slechtste reeks sinds 2018/18, toen er 15 keer op rij werd verloren. In dat seizoen degradeerde FC Twente naar de Keuken Kampioen Divisie.

Ook trainer Ron Jans begrijpt niets van de resultaten van de laatste weken. "We gaan ten onder als een Titanic, je zinkt gewoon met z'n allen", aldus Jans in gesprek met de krant.  "Je wilt het seizoen toch niet zo uit laten gaan? Dit is voor mij de slechtste nederlaag van het seizoen. Omdat we het niet hebben op kunnen brengen om te knokken, te vechten, elkaar op te peppen. We hebben het ondergaan. Elke keer zeg je, we hebben weer een kans en elke keer wil je weer die kans pakken."

Jans haalde na rust ervaren krachten als Luciano Narsingh, Queensy Menig en Dario Dumic naar de kant. "Ik verwacht meer van de ervaren jongens. Het was dood katoen op dat moment. Je verwacht van ervaren jongens dat ze meer aanwezig zijn, ook naar medespelers toe."

Eredivisie

gerelateerd