Spoorboekje: rondgang bij Feyenoord, Luuk de Jong en Mainz

3 mei 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 3 mei.

Nieuws

Rondgang bij Feyenoord

Dick Advocaat gaat vandaag (maandag) bepalen of hij het seizoen nog afmaakt als trainer van Feyenoord. De Kleine Generaal gaat naar verluidt een peiling houden om te kijken of er nog genoeg draagvlak is voor zijn positie als coach en anders stapt hij op. Komt er groot nieuws vandaag uit De Kuip of blijft het rustig? 

Specials

ErediVisie

Ajax kroonde zich dit speelweekend voor de 35ste maal tot landskampioen van Nederland. Een knappe prestatie, maar zeker niet het enige wat er gebeurde op de Nederlandse velden. Zoals elke week blikt FCUpdate.nl terug op de meest opvallende zaken van het afgelopen weekend, ditmaal op alle duels buiten de Johan Cruijff Arena, want over het kampioenschap is al zoveel geschreven. 

Wedstrijden

FSV Mainz - Hertha BSC (18.00 uur)

Een fraai duel in de kelder van de Bundesliga, waar FSV Mainz na een fraaie reeks afscheid van lijkt te hebben genomen. De ploeg van Jeremaiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius staat twaalfde met 34 punten, vijf meer dan nummer zestien FC Köln. Het Hertha BSC van Deyovaiso Zeefuik en Javairo Dilrosun kan de punten beduidend beter gebruiken: met de huidige zeventiende plek degradeert de Berlijnse club rechtstreeks naar de 2. Bundesliga.

Sevilla FC - Athletic Bilbao (21.00 uur)

Al maandenlang gaat de focus in de Spaanse titelstrijd vooral op topclubs Atlético Madrid, Real Madrid en FC Barcelona, maar stiekem heeft ook Sevilla zich gemeld in de race om het kampioenschap. De achterstand van de ploeg van Luuk de Jong bedraagt slechts zes punten en kan met een overwinning op Athletic Bilbao woren teruggebracht tot drie. Bilbao bezet zelf de tiende plaats en is al uitgespeeld.

Burnley - West Ham United (21.15 uur)

Na twee nederlagen op rij lijkt West Ham United een wonder nodig te hebben om alsnog voor de eerste keer in de clubgeschiedenis Champions League-deelname te realiseren. The Hammers hebben een achterstand van drie verliespunten op de huidige nummer vier Chelsea. Tegen Burnley moet West Ham in ieder geval de reeks aan nederlagen zien te doorbreken om te voorkomen dat het komend seizoen helemaal zonder Europees voetbal moet. Nummer zes Liverpool jaagt op de Europa League-plaats van de Londenaren.

Voetbal op tv

18.00 uur: FSV Mainz - Hertha BSC, ESPN 4, live verslag van het duel in de Bundesliga

19.00 uur: West Bromwich Albion - Wolverhampton Wanderers, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Premier League

20.30 uur: Fortuna Düsseldorf - Karlsruher SC, ESPN 4, live verslag van het duel in de 2. Bundesliga

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

21.00 uur: Sevilla FC - Athletic Bilbao, Ziggo Sport, live verslag van het duel in La Liga

21.15 uur: Burnley - West Ham United, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen