Oud-speler Chelsea: "Ik maak me zorgen over Ziyech"

2 mei 2021, 09:51

Frank Leboeuf hoopt dat Hakim Ziyech alsnog uit weet te groeien tot vaste waarde bij Chelsea, maar hij denkt dat het moeilijk wordt. De oud-verdediger van de Londenaren, die in vijf seizoenen zes prijzen won, denkt dat de linkspoot op de verkeerde positie wordt opgesteld. Tegen Fulham stond Ziyech zaterdag in de basis, maar hij kon niet overtuigen.

"Ik maak me zorgen over Ziyech", aldus de Fransman in gesprek met ESPN FC. "Als hij speelt, waarom zet Tuchel hem dan niet op rechts? "Ziyech oogde gefrustreerd als een soort van nummer tien. Dat is naar mijn mening niet zijn beste positie. Tuchel moet echt erover gaan nadenken om Ziyech alleen aan de rechterkant op te stellen", aldus Leboeuf.

De voormalig Frans international ziet opvallend veel gelijkenissen met een aanvaller van Manchester City. "Kijk naar Riyah Mahrez. Ziyech is een copy-cat van hem. Ik zie Josep Guardiola niet ervoor kiezen om Mahrez op een andere positie in te zetten dan aan de rechterkant."

De 28-jarige spelmaker maakte zaterdag voor de twintigste keer dit seizoen zijn opwachting voor Chelsea, dat met 2-0 won van Fulham en daarmee in de race bleef voor het Champions League-ticket. Ziyech miste een enorme kans op zijn tweede treffer van het seizoen. Zijn cijfers in de Premier League vallen enorm tegen: tot dusverre was hij eenmaal trefzeker en leverde hij drie assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen