Opnieuw topaffiche voor Kuipers in Champions League

2 mei 2021 – Björn Kuipers is door voetbalbond UEFA aangesteld als scheidsrechter voor de return in de halve finale van de Champions League tussen Manchester City en Paris Saint-Germain. De Engelse grootmacht verdedigt in eigen huis een 1-2 voorsprong tegen PSG en heeft daarmee uitstekende papieren voor de eerste finaleplaats in de clubgeschiedenis

Opnieuw topaffiche voor Kuipers in Champions League

De wedstrijd begint op dinsdag 4 mei om 21.00 uur, waarbij Kuipers zal worden geassisteerd door zijn vaste rechterhanden Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. De Griek Anastasios Sidiropoulos is vierde man, terwijl Pol van Boekel fungeert als vierde man, Dennis Higler is zijn assistent. Voor Kuipers is het opnieuw een fraai hoogtepunt. Eerder stond hij al aan de leiding in het Champions League-topaffiche tussen Real Madrid en Liverpool. Later die week stond de arbiter ook aan de leiding tijdens de door Ajax gewonnen bekerfinale.

Kuipers treft daarmee opnieuw het Paris Saint-Germain van Neymar, die het al geregeld aan de stok kreeg met de Nederlandse scheidsrechters. Voor het Nederlandse arbiterskorps is de benoeming van Kuipers opnieuw een fraai hoogtepunt. De eerste halve finale tussen Real Madrid en Chelsea werd vorige week geleid door Danny Makkelie.

Kuipers en Makkelie kregen afgelopen week tevens te horen dat zij als arbiters zullen fungeren op het komende Europees kampioenschap, waar ook het Nederlands elftal aan deelneemt.

UEFA Champions League

gerelateerd