'Ajax hengelde naar terugkeer Van de Beek, United werkt niet mee'

2 mei 2021, 12:56

Ajax heeft de laatste weken diverse pogingen gedaan om Donny van de Beek terug te halen naar Amsterdam. Manchester United, de club die de middenvelder afgelopen zomer voor liefst veertig miljoen euro naar de Premier League haalde, weigert voorlopig echter mee te werken aan een vroegtijdig afscheid.

Dat meldt The Sun. De Engelse topclub doet dit seizoen nauwelijks een beroep op de 24-jarige middenvelder, maar de verwachting is dat Van de Beek komend seizoen veel minuten gaat maken voor The Red Devils. United heeft veel vertrouwen in de Oranje-international en hopt dat hij na een gewenningsfase van een jaar volgend seizoen volledig losgaat.

Ook AS Roma toonde deze week al interesse in de komst van Van de Beek, die dit seizoen slechts zestien keer in actie kwam in de Premier League. De middenvelder deed dat voornamelijk als invaller. De balans is matig: in zijn geringe speeltijd was hij maar eenmaal trefzeker en leverde hij één assist. Bij Ajax was hij juist een van de meest productieve spelers van de ploeg, in de competitie én in de Champions League.

Ajax had Van de Beek dolgraag terug naar Amsterdam gehaald, maar lijkt die droom uit het hoofd te moeten zetten. Voor Van de Beek is het te hopen dat zijn reserverol geen invloed heeft op zijn plek in het Nederlands elftal. Oranje doet komende zomer mee aan het EK voetbal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen