Feyenoord ook zonder Toornstra in Klassieker, vrees voor Linssen

2 mei 2021, 13:36

Feyenoord moet het volgende week naast aanvoerder Steven Berghuis ook stellen zonder Jens Toornstra. De ervaren middenvelder pakte zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst voor de ontmoeting met koploper Ajax. Bovendien zal Dick Advocaat vrezen dat hij ook Bryan Linssen moet missen.

De kleine aanvaller werd op bezoek bij ADO Den Haag al voor rust gewisseld met een hamstringblessure. De aanvaller fungeert vrijwel het gehele seizoen al als nummer negen, omdat Robert Bozeník niet kan imponeren, Nicolai Jørgensen kampt met blessureleed en Lucas Pratto een miskoop is gebleken. De van River Plate gehuurde spits kwam nog nauwelijks in actie.

Steven Berghuis is er sowieso niet bij. De aanvoerder van de Rotterdammers maakte tegen Vitesse een keiharde overtreding, waardoor hij voor twee wedstrijden werd geschorst. Berghuis ontbreekt daardoor ook zondagmiddag in Den Haag, waar Feyenoord in de eerste helft worstelde tegen ADO. De topscorer zag zijn ploeg vanaf de tribune de kleedkamer opzoeken met een 2-1 achterstand.

Toornstra is dit seizoen vaste waarde bij Feyenoord, waar hij in 28 Eredivisieduels al zeven keer trefzeker was. Bovendien leverde hij twee assists.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!