Bizarre beelden: United-fans dringen stadion binnen na woede

2 mei 2021, 16:03

Bizarre beelden uit Engeland: de Manchester United-supporters hebben zich zondagmiddag opnieuw hard gekeerd tegen de eigen clubleiding. De fans hebben zich uit onvrede over hoe de club geleid wordt op het veld van Old Trafford laten zien. De Glazers-familie moet het daarbij ontgelden: dat zijn de Amerikaanse eigenaren van de club. De recente rol die de club had in de Super League-plannen, vielen eveneens verkeerd.

Veel eerder waren er al protesten buiten het stadion van de fans van Manchester United, maar dat ze zichzelf nu ook op het veld hebben laten zien, is een volgende stap in de protesten. Eerst roerde de achterban zich voor de topper tegen Liverpool nog buiten het stadion, maar niet veel later stonden de fans op het veld van Old Trafford. Eerder lieten Chelsea-fans zich zien, maar dat was alleen buiten het stadion het geval. 

Of de eigenaren zich iets zullen aantrekken van de kritiek, is twijfelachtig. Eerder lieten ze zich onbetuigd nadat er in het verleden ook al wat kritiek was op het functioneren van de clubleiding. Ondanks dat Ole Gunnar Solskjær met zijn elftal een aardig seizoen doormaakt, is het de laatste jaren sportief grotendeels kommer en kwel met een van de grootste clubs van Engeland.

Vicevoorzitter Ed Woodward kondigde recent al aan te vertrekken bij The Red Devils: hij kon zich naar verluidt ook niet vinden in de plannen van de Super League. De Glazers waren naar verluidt voorstander van de omstreden competitie, waardoor hij nog meer onder vuur ligt in Manchester. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen