De Vrij en Inter pakken Scudetto na zeperd Atalanta

2 mei 2021, 16:52

Inter heeft zich zonder te spelen verzekerd van de eerste landstitel sinds 2010. De ploeg van Stefan de Vrij zette zaterdagavond al een grote stap door met 0-2 te winnen van Crotone en profiteerde optimaal van het gelijkspel van Atalanta Bergamo. De Nederlands getinte topclub kwam met tien man niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Sassuolo.

Jarenlang moest Inter wachten tot het de negentiende landstitel aan de eregalerij toe kon voegen. Elf jaar na het laatste kampioenschap, waarin Wesley Sneijder een belangrijke rol vertolkte, kroonde Inter zich zondagmiddag oppermachtig tot landskampioen. De voorsprong op nummer twee Atalanta bedraagt liefst dertien punten: een gat dat met nog vier duels te gaan niet meer te overbruggen is.

Grote kans dat Inter-fans al na 22 minuten tussen Sassuolo en Atalanta opveerden. Doelman Pierluigi Gollini werd met rood van het veld gestuurd na een overtreding. Even leek het Atalanta niet in de weg te staan: met een vallende volley bracht de voormalig linksback van Vitesse, FC Dordrecht en Heracles zijn ploeg verrassend op voorsprong. Voor de Duitser was het alweer zijn tiende treffer van het seizoen. 

Een overwinning leverde het echter niet op: vanaf elf meter bracht Domenico Berardi Sassuolo na 52 minuten langszij. Het duel eindigde met tien tegen tien, nadat een kwartier voor tijd ook Marlon met rood werd weggestuurd. Ook tegen tien man kon Atalanta echter niet meer voorkomen dat de titel voor het eerst sinds 2010 weer naar Milaan ging. Basisklanten Hans Hateboer en Marten de Roon sloten het duel zo met een remise af, zag Sam Lammers vanaf de bank.

Voor De Vrij is het de eerste landstitel die hij verovert in zijn carrière. De verdediger pakte in 2010 met Feyenoord de beker, hetgeen hij ook in 2015 en 2017 deed met Lazio Roma. Met diezelfde club won hij in 2015 de Supercoppa. De Italiaanse Scudetto zal echter de meest prominente plek in zijn trofeeënkast krijgen. De Vrij bekroonde zijn ontwikkeling met een prachtige prijs en zal hopen dat komende zomer met Oranje een vervolg te kunnen geven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen