United-fans zorgen met baldadigheid voor streep door PL-topper

2 mei 2021, 17:56   Bijgewerkt: 2 mei 2021, 18:48

De fans van Manchester United hebben ervoor gezorgd dat het duel met Liverpool definitief gecanceld is. De supporters lieten zich in en rond het stadion gelden voorafgaand aan de topper en daardoor is de aftrap die gepland stond voor 17.30 uur opgeschoven. Nadat het duel eerder uitgesteld werd, werd er even voor 18.45 uur definitief een streep gezet door de wedstrijd. 

De woede van de fans van Manchester United richtte zich tegen de Glazers-familie, zij zijn de Amerikaanse eigenaren van de club. Eerst werd er buiten Old Trafford hevig geprotesteerd tegen het beleid van de club, maar niet veel later stonden de supporters ook in het onderkomen. Vanwege de social media-ban van alle Premier League-clubs, kwam er vanuit de clubs weinig informatie naar buiten zondagmiddag. 

De fans konden niet meer tegengehouden worden en gingen met spandoeken en spreekkoren het veld op van Old Trafford. Door de politie werd er vervolgens hard ingegrepen, maar de rust is inmiddels nog altijd niet teruggekeerd rondom het stadion. De supporters waren namelijk in enorme getale naar het stadion gekomen om hun stem te laten horen tegen het beleid. 

Lees ookBizarre beelden: United-fans dringen stadion binnen na woede

De rol die de club had in de oprichting van de Super League was de druppel die de emmer deed overlopen. Sowieso was er al veel kritiek op de Glazers-familie, maar na de komst van de Super League was het niet langer houdbaar. Eerder gebeurde er bij Chelsea iets soortgelijks en moest de wedstrijd worden uitgesteld. Toen werd er nog wel gevoetbald, dat zal in Manchester niet gebeuren, zo heeft Sky Sports bevestigd. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen