Ten Hag: "We hebben steun van de fans altijd gevoeld"

2 mei 2021, 18:29

Erik ten Hag pakte zondagmiddag zijn vijfde hoofdprijs als trainer van Ajax. De 51-jarige oefenmeester is blij dat hij de afwezige fans iets terug heeft kunnen geven voor hun onvoorwaardelijke steun tijdens het bijzondere voetbaljaar. De selectie van de Amsterdammers kon het kampioenschap buiten de Johan Cruijff ArenA toch een beetje vieren met de aanhang.

"Het was een moeilijk seizoen voor ons, maar ook voor de fans", aldus Ten Hag voor de camera van ESPN. "Toch hebben we altijd de steun van de fans gevoeld. Het is mooi dat we dit met ze kunnen delen. We snakken er naar dat ze weer helemaal terug zijn. Dat kan niet snel genoeg gebeuren", vertelde de coach, die zelf al dansend gespot werd in de ArenA. "Dat is ook een kant van mij, al zul je die niet vaak zien. Zeker niet voor de camera."

Voor Ten Hag is het kampioenschap zijn tweede met Ajax. "Je voetbal voor titels en voor de mensen. Wij willen de mensen de titels geven en daar vechten we voor. Straks beginnen we weer op nul aan het nieuwe seizoen. Ergens komen is een, maar ergens blijven is vele malen moeilijker. Dat moeten we ons goed beseffen en dat gaat steeds meer vragen van de spelers", verwacht de Tukker, die onlangs zijn contract in Amsterdam verlengde.

"We hebben een groep met veel potentie, maar de spelers zullen moeten groeien. Daar moeten we hard voor gaan werken. We hebben ook nog Jong Ajax waar heel veel talenten in spelen. Die zijn nog wel heel erg jong. We zullen zien hoe zich dat na de zomer gaat ontwikkelen. Maar ieder jaar zijn er verrassingen gekomen. Ik ga er stiekem wel een beetje van uit dat het dit jaar ook weer gaat gebeuren. Maar nu is het eerst tijd om even te genieten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen