Robben: "Vind het niet kunnen in Eredivisie, laat dat duidelijk zijn"

2 mei 2021, 19:35

Arjen Robben had voor het seizoen al besloten dat hij de wedstrijden op kunstgras zou overslaan in de Eredivisie. Normaliter was hij volgende week tegen FC Emmen dan ook niet van de partij geweest, maar na zijn half uur tegen Sparta Rotterdam sloot hij speeltijd op voorhand ook niet helemaal uit. "Ik zeg nu nog niet dat we het 100 procent zeker niet doen. Misschien ben ik er toch bij."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Omdat hij op de weg terug is na lang blessureleed, wil hij anders dan voor het seizoen speeltijd niet helemaal uitsluiten. Toch is de kans niet groot dat hij in actie gaat komen op De Oude Meerdijk. "Mijn voorkeur gaat uit naar trainen op gras. Drie dagen later spelen we alweer thuis tegen AZ", licht Robben toe. "Ik heb er sowieso een hekel aan. Ik vind het ook niet kunnen in de Eredivisie, laat dat duidelijk zijn. Het kan niet zo zijn dat drie clubs op kunstgras spelen. Dit hoort niet. Voetballen doe je op gras."

In eigen huis tegen Sparta Rotterdam voetbalde Robben met FC Groningen wel op gras, maar hij kon in het half uur dat hij meedeed, een nederlaag niet afwenden. Als het aan trainer Danny Buijs had gelegen, dan was de routinier overigens nog eerder in de ploeg gekomen. Halverwege vroeg hij Robben of hij niet eerder wilde invallen. "Maar we hadden een afspraak om voor een half uur te gaan. Dan moet je daar aan vasthouden", zei de buitenspeler, die daar wel behoorlijk van baalde, tegenover ESPN.

"Hoe graag ik dan ook wil, ik moet kleine stappen blijven zitten. Dan moet ik toch verstandig blijven", zei Robben over zijn eigen speelminuten. Over zijn toekomst op lange termijn kon hij nog niets zeggen, wel hoopt hij op een mooi einde van het seizoen, waarin de play-offs lonken. "Dit is een heel traject en er zit een hele duidelijke visie achter. Het doel is om nog meer te spelen, maar we moeten kijken wat realistisch en haalbaar is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen