Onttroond Juventus ontsnapt een gigantische domper

2 mei 2021 – Juventus heeft zondagavond een volgende gigantische tik in de absolute slotfase voorkomen. Nadat Internazionale zonder te spelen de nieuwe landskampioen van Italië werd, stevende de Oude Dame op bezoek bij Udinese (met Bram Nuytinck in de basis en Thomas Ouwejan als diens vervanger in blessuretijd) heel lang af op een nederlaag, totdat Cristiano Ronaldo in de absolute slotfase op stond en twee doelpunten voor zijn rekening nam: 1-2.

Onttroond Juventus ontsnapt een gigantische domper

Zondagmiddag werd duidelijk dat Internazionale na negen seizoenen (!) met landstitels de hegemonie van Juventus had doorbroken. Al enkele maanden was de Oude Dame geen titelkandidaat meer en sinds twee weken was het zelfs rekenkundig niet meer mogelijk om de tiende titel op rij te pakken. Een enorme dreun in het gezicht van coach Pirlo, die er niet in slaagde om te doen wat Antoinio Conte, Massimilano Allegri en Maurizio Sarri wel lukte.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat de jonge coach na dit seizoen alweer plaats moet maken voor naar verluidt Allegri, die men wil terughalen naar Turijn. Toch is het de vraag of de oefenmeester het seizoen wel zal uitzitten. Na de eerdere teleurstellende uitschakeling in het miljardenbal, moet Juventus door de dramatische resultaten in de laatste weken zelfs serieus vrezen voor een Champions League-plek.

Door een doelpunt van Nahuel Molina al na tien minuten spelen werden de problemen voor basisspeler Matthijs de Ligt en consorten immer groter. Ondanks een veldoverwicht was de beste kans op een treffer voor Udinese, maar Tolgay Arslan mikte net naast. Een nederlaag leek dan ook in de maak, totdat de gevaarlijkste Juventus-man vlak voor tijd op stond. Na ruim tachtig minuten verdiende Ronaldo een penalty, nadat zijn vrije trap in de muur met de hand tegengehouden werd. Vanaf elf meter voorkwam hij een absolute blamage en draaide de stand zelfs nog om: vlak voor het laatste fluitsignaal kopte hij nog knap raak en voorkwam een blamage (1-2).

Ondanks de moeizame zege is Juventus nog altijd niet zeker van een Champions League-plaats, omdat de concurrentie eerder dit weekend ook won. Behalve de finale van de Coppa Italia tegen Atalanta Bergamo op 19 mei valt er voor Pirlo na de definitieve titelonttroning helemaal niets meer te winnen en alleen een CL-ticket te verliezen. Houdt Pirlo het vertrouwen van de clubleiding – ondanks twee late goals van Ronaldo?

Serie A

gerelateerd