'Advocaat houdt maandag peiling over zijn positie bij Feyenoord'

2 mei 2021 – Dick Advocaat gaat maandag een peiling houden onder de spelersgroep van Feyenoord met als belangrijkste vraag of hij moet aanblijven als hoofdcoach voor de rest van dit seizoen. Als daar een negatief antwoord uitkomt, zal de ervaren oefenmeester zijn conclusies trekken als eindverantwoordelijke in De Kuip. Eerder gaf hij al aan dat hij zich schaamde voor de nederlaag tegen ADO Den Haag (3-2).

'Advocaat houdt maandag peiling over zijn positie bij Feyenoord'

Dat schrijft De Telegraaf althans. 'Pakt de vertrouwensvraag maandag bij Feyenoord negatief uit voor de afscheid nemende hoofdtrainer, dan trekt hij maximaal vijf wedstrijden voor het beoogde einde van zijn roemrijke trainerscarrière de deur van De Kuip voortijdig dicht', schrijft de ochtendkrant over de positie van Advocaat, die zelf niet de handdoek wil gooien zondag overleg met de club.

'Met het opwerpen van de vertrouwensvraag verplicht de Hagenaar de spelers en clubleiding om zich over zijn functioneren uit te spreken', zo redeneert het medium. Advocaat zou vooral balen van de terugval van de bepalende spelers binnen de selectie: Steven Berghuis pakte vorige week tegen Vitesse rood, Jens Toornstra greep in Den Haag zijn vijfde gele kaart en is eveneens gesechorst en Leroy Fer en Marcos Senesi presteren ver onder hun niveau.

Lees ook: Advocaat hint op eerder vertrek: "Ik schaam me diep"

'Hij schaamde zich voor de vertoning. Zodanig dat hij weigert zich nog langer als een speelpop te laten misbruiken door de grootverdieners in Feyenoords selectie', aldus De Telegraaf. 'Advocaat zegt het belang van Feyenoord voorop te stellen en daarom niet zelf op te stappen. Tegelijk ervoer de trainer de vertoning van zijn ploeg als een soort van verraad.'

Feyenoord

gerelateerd