Snoeiharde kritiek op Ajax-directie na overtreden coronaregels

2 mei 2021 – Ajax heeft flinke kritiek gekregen op de manier waarop de 35ste titel is gevierd zondagmiddag. Vooral de directie van de Amsterdammers moet het daarbij ontgelden. 'Directeur Edwin van der Sar en zijn mede-directieleden Marc Overmars, Menno Geelen en Susan Lenderink hebben een enorme dikke middelvinger naar heel Nederland opgestoken door spelers, trainers en staf toe te staan de landstitel te vieren met de fans', vindt De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen.

Snoeiharde kritiek op Ajax-directie na overtreden coronaregels

Die harde woorden schrijft hij in zijn column in De Telegraaf over het gedrag van Ajax, dat met de fans het kampioenschap uitbundig vierde, alle coronamaatregelen ten spijt. Omdat er onverwacht veel fans naar de Johan Cruijff ArenA kwamen, werd er toch nog een feestje gevierd door Ajax. 'Uitgerekend Overmars, die zich veertien maanden geleden sterk maakte voor het beëindigen van de Eredivisie. Hij kon niet verkroppen dat er werd doorgespeeld terwijl er zoveel coronadoden vielen. Wat een brutaliteit. Alsof er dezer dagen niet iedere dag doden door Covid-19 vallen te betreuren', vervolgt de kritische Driessen.

'Ajax staat boven alles en iedereen in de Eredivisie, maar het getuigt van een stuitende arrogantie te veronderstellen dat Ajax zich ook inbeeldt boven de wet te staan. Anders valt niet te verklaren dat de clubdirectie het zich veroorlooft om in deze vreselijke coronapandemie een eigen plan te trekken en zich onaantastbaar te wanen', vindt de chef voetbal van die krant. Van der Sar gaf aan dat Ajax niet verantwoordelijk was voor wat er zich buiten het stadion afspeelde en dus niet kon ingrijpen. 

'Hij ondernam namens Ajax zelfs geen poging om de mensen bij de ArenA te bewegen naar huis te gaan. Sterker, de directie werkte actief en volledig bewust mee aan het negeren van alle coronamaatregelen. Het stond toe dat de Ajax-familie zich pontificaal aan de rand van het parkeerdek meldde met de kampioensschaal en KNVB-beker. Hoe onbeschaamd. Alsof corona niet bestond', was de harde kritiek van Driessen.

Bekijk ook: Ten Hag doet 'Van Gaaltje' en spreekt publiek toe

Driessen was vervolgens ook hard voor burgemeester Femke Halsema en dus het Ajax-bestuur. Dat Ajax de schaal liet zien aan de naar de Johan Cruijff Arena gekomen fans was tegen de verwachting in van de politiek, die daar niet op berekend was en dus geen voorzorgmaatregelen genomen had. Wel werd het verzoek gedaan aan de Amsterdammers om de scene op het dek voortijdig te stoppen, om verdere feesten van Ajax-fans te voorkomen.

Ajax

gerelateerd