Klein succesje Bergwijn bij zege Spurs in Bale-schaduw

2 mei 2021, 22:08

Steven Bergwijn heeft zichzelf voor het eerst sinds drie maanden weer eens in de statistieken van Tottenham Hotspur geschoten. De invaller gaf twee minuten na zijn invalbeurt een pass op Heung-min Son, die de bal vooral op eigen kracht heerlijk binnenschoot. Al ging de absolute hoofdrol naar Gareth Bale, die daarvoor al een hattrick op zijn naam had geschreven tegen hekkensluiter Sheffield United (4-0).

Sinds het ontslag van José Mourinho is het perspectief voor Bergwijn weer wat toegenomen in Londen: onder het bewind van de Portugees was hij namelijk lang niet altijd meer zeker van een plek bij de wedstrijdselectie. Nadat hij vorige week als invaller al zeven minuten mocht meedoen, mocht hij ditmaal twee keer zo lang meedoen op de plek van hoofdrolspeler Bale.

De Welshmen opende op heerlijke wijze de score na een heel matig eerste half uur namens de ploeg van Ryan Mason en voltooide voor het eerst sinds december 2012 (!) weer eens een hattrick in de Premier League na de pauze. Het allang gedegradeerde Sheffield United sputterde overigens ook maar weinig meer tegen, al waren beide goals best knap van Bale, die een kwartier voor tijd naar de kant ging voor Bergwijn.

De Nederlander speelde vrijwel direct na zijn invalbeurt de bal in de voeten van Son, die naar binnenkwam en op heerlijke wijze in de verre hoek raakschoot. Een meevaller voor Bergwijn, die zijn vierde assist van dit Premier League-seizoen noteerde en eindelijk weer eens een persoonlijk succesje had in dienst van de Spurs. Gaat hij nog meer kansen krijgen bij Tottenham in het restant van dit seizoen met oog op het EK van de komende zomer?

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen