Memphis on fire en stopt de knappe reeks van AS Monaco

2 mei 2021, 22:59

Memphis Depay heeft met Olympique Lyon zondagavond een zwaarwegende overwinning geboekt op bezoek bij AS Monaco. De Nederlander maakte eerst hoogstpersoonlijk de gelijkmaker en daarmee een einde aan de reeks zonder tegentreffers van liefst 867 minuten en met een assist zorgde hij ook voor een einde van de winning streak van de thuisploeg, die ondanks de gelijkmaker en een man meer het alsnog weggaven: 2-3. 

AS Monaco had zichzelf met een ongekende serie weer in de Franse titelstrijd gespeeld. De Monegasken werkten zichzelf onder leiding van Niko Kovac zelfs op naar de derde plaats, na twee nederlagen op rij van Lyon, dat zichzelf daarmee diskwalificeerde in de Franse titelstrijd. Nadat Kevin Volland na goed twintig minuten voor het openingsdoelpunt zorgde, leek Lyon op weg naar de derde nederlaag op rij.

Maar het werd anders en wel dankzij Memphis: de Nederlander schoot na een klein uur met enig fortuin de gelijkmaker tegen de touwen van buiten de zestien, de eerste tegengoal van Monaco na ruim negen officiële wedstrijden. Ondanks dat Maxence Caqueret met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd werd, kwam er uiteindelijk nog een zege voor Lyon.

Eerst gaf Memphis een assist op Marcelo die de 1-2 maakte, maar die goal werd nog ongedaan gemaakt door een rake Panenka-penalty van Wissam Ben-Yedder na een overtreding van Anthony Lopes. Diezelfde keeper hield zijn ploeg vervolgens met een heel fraaie redding ook op de been, waarna de zeventienjarige invaller Rayan Cherki er met de rol van matchwinner van doorging: hij maakte namens het tiental de 2-3. Na het laatste fluitsignaal werden Mattia de Sciglio, Willem Geubbels en Pietro Pellegri na een opstootje nog met rood van het veld gestuurd door Clément Turpin.

Zodoende zal Memphis uiteindelijk in Frankrijk niet met dé titel van matchwinner van het veld stappen, maar met de gelijkmakende goal en assist was hij wel opnieuw van cruciaal belang en met individuele acties was hij bovendien dé uitblinker. Met de Lyon-zege is AS Monaco bovendien uit de titelrace geschoten en ligt de strijd om de derde plaats weer open voor Lyon, dat Paris Saint-Germain en Lille OSC normaliter niet meer kan achterhalen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen