'Interesse Bayern en Spurs in Ten Hag was concreet'

2 mei 2021 – Erik ten Hag stond de laatste tijd daadwerkelijk op de lijstjes van diverse Europese topclubs. Bayern München zag de Ajax-coach als back-up voor als de komst van Julian Nagelsmann zou afketsen en ook Tottenham Hotspur heeft zich officieel gemeld voor diensten van de oefenmeester. Uiteindelijk besloot hij naar verluidt zelf om langer in Amsterdam te blijven.

'Interesse Bayern en Spurs in Ten Hag was concreet'

De geruchten vanuit diverse clubs kwamen de laatste tijd naar buiten, maar Voetbal International meldt zondagavond dat Tottenham Hotspur en Bayern München formeel een lijntje hebben uitgegooid bij Ten Hag. Der Rekordmeister nam contact op met zowel Ajax als ook de oefenmeester zelf, maar zag Nagelsmann uiteindelijk als de eerste optie. 'Als Bayern München niet met topkandidaat Julian Nagelsmann tot een akkoord zou komen, was Ten Hag een van de opties voor de club uit Zuid-Duitsland', schrijft VI over de interesse vanuit Duitsland.

'Ook RB Leipzig, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt waren concreet', weet het weekblad. Tot een overgang naar die Duitse clubs kwam dat echter niet, waarna Tottenham Hotspur een interessante optie leek te zijn voor Ten Hag. Ook de interesse vanuit Londen werd zeer concreet. 'De trainer gaf aan dat hij nagenoeg rond was met Ajax over contractverlenging en zijn focus volledig bij die club ligt', is de lezing vanuit VI over de gesprekken met Tottenham Hotspur.

Lees ook: 'Spurs niet onder indruk: Ten Hag mede door Engels afgewezen'

Daarop zou Tottenham Hotspur hebben doorgeschakeld voor een andere manager. Vanuit Engeland kwamen eerder dit weekend verscheidende berichten na de contractverlenging van de oefenmeester bij Ajax naar buiten. Transferspecialist Fabrizio Romano schreef dat het een slechte meeting was tussen beide partijen, The Spurs Express meldde dat het zou zijn gecanceld vanwege zijn slechte Engels. Onduidelijk is vooralsnog wat de exacte reden is dat de deal uiteindelijk geen doorgang vond. 

Ajax

gerelateerd